1 évnél régebbi cikk

Csak a világháborúk és 1956 állította a mostanihoz hasonló kihívás elé a mentőket
Csak a világháborúk és 1956 állította a mostanihoz hasonló kihívás elé a mentőket

134 éves a szervezett magyar életmentés és 73 éves a mentőszolgálat. A mentősök a világjárvány elmúlt egy éve alatt 160 ezer fertőzöttnek nyújtottak segítséget, valamint 1,2 millió koronavírustesztet végeztek el.

Csak a világháborúk és az 1956-os forradalom állította a mostani járványhoz mérhető kihívás elé a mentőszolgálatot - idézi az MTI az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatóját a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online hétfői sajtótájékoztatójáról. Csató Gábor a mentők napján, egyúttal az OMSZ 73. születésnapján - egyben a szervezett magyar életmentés 134. évfordulóján - hangsúlyozta: erőfeszítéseiket a pandémia kezdetétől két cél vezérelte: az, hogy mindent megtegyenek a betegekért és megóvják a mentők testi és lelki egészségét.

"Bajtársaink a normál mentési feladataikon felül a mai napig több mint 160 ezer fertőzésgyanús, vagy koronavírus-fertőzött embernek nyújtottak segítséget, és önkéntesek bevonásával 1,2 millió járványügyi mintavételt végeztek" - közölte.

Székesfehérváron sem felejtették el a mentősöket. Vargha Tamás a város országgyűlési képviselője egy nagyjából 100 évvel ezelőtti gyakorlaton készült fotóval köszönte meg a fehérvári mentősök munkáját:

A Vörösmarty Színház művészei pedig egy nyári előadásra hívták meg a mentősöket. Részletek a Fehérvár Televízió összeállításában:
Borítókép: ÖKK
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek