2 évnél régebbi cikk

Mikor nyithatnak újra a fehérvári mozik?
·Filmfilm·Utolsó frissítés: undefined
Mikor nyithatnak újra a fehérvári mozik?
·Filmfilm·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári mozik még mindig nem nyitották meg kapuikat a közönség előtt. A Barátság mozi már bejelentette, hogy május 27-én lesz a nagy nyitány, ám a Cinema Cityről még mindig semmi hír.

Orbán Viktor miniszterelnök még április 23-án jelentette be, hogy amint meglesz a 4 millió beoltott, megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványa.

Nos, erre nem kellett sokat várni, ugyanis április 30-án elértük ezt a bűvös számot, így másnap reggeltől már többek között kinyithattak a mozik is.

Persze ahogy sejteni lehetett, ez nem megy egyik napról a másikra, így például Fehérvár művészmozija, a Barátság mozi is csak a múlt héten jelentette be, hogy május 27-én premier előtti vetítésekkel várja a nagyérdeműt.

A Cinema Cityről viszont még semmi hír, illetve annyi, amit szinte azonnal a bejelentés után posztoltak Facebook-oldalukra: 

Nos, azóta jó pár nap eltelt már, így kíváncsiak voltunk, hogy mi a helyzet jelenleg a fehérvári Cinema Cityvel: azaz mikor nyit a mozi.

Buda Andrea marketing és PR igazgató kérdésünkre elmondta, még nincs meg a nyitás végleges dátuma, amint meglesz, kommunikálni fogják, de még válaszokat várnak bizonyos kérdésekre.

"Jelenleg a kormányrendelet értelmében a 18 év alattiak úgy látogathatják csak a mozikat, hogy egy oltási kártyával rendelkező nagykorú kíséri őket, ami egy családi vagy gyerekfilm esetében nem feltétlenül probléma, mert a 6-8 éves gyerek nem egyedül fog beülni egy alkotásra, viszont 12 év felett már ez nem így van. Emiatt a forgalmazók elkezdték eltolni azoknak a filmeknek a premierjeit, amelyek ennek a célközönségnek (azaz a mozi fő célközönségének) szólnak" - folytatta Buda Andrea, majd kiemelte: a jó hír az, hogy van és lesz is film, mert az amerikai filmszínházak már nyitva vannak, csak még a forgalmazók is kivárnak. Azt gondolják, hogy nincs meg az a közönség, amely meg tudná nézni az újabb produkciókat, mert nehézségekbe ütköznek.

Ezután az újranyitásnál várható filmkínálatra terelődött a szó, amely során a Cinema City marketing és PR igazgatója megemlítette

A nomádok földjét, amely többek között a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is megkapta, a Lelki ismereteket, a Tom és Jerryt, a Hang nélkül 2-t, a Halálos iramban 9-et és a Fekete Özvegyet is, amelyek mind húzócímnek számítanak.

Szóval van mire várni.

"Az a cél, hogy azt a minőségi szolgáltatást tudjuk adni a nézőknek, amit eddig megszoktak - bár az oltási kártyával kapcsolatban lesznek olyan dolgok, amik ismeretlenek számukra. Most a moziknak el kell kérniük az oltási kártyát és a személyi igazolványt is" - egészítette ki Buda Andrea, majd elmondta, a legtöbb moziban két helyen, a jegypénztárnál és a jegykezelésnél is el fogják kérni az iratokat. Erre azért van szükség, mert online is lehet jegyet vásárolni, így akik a világhálón váltják ki a belépőt, azokat csak így tudják leellenőrizni.

Valószínűleg Székesfehérváron is két helyen kérik majd el a védettségi és személyi igazolványt.

A Cinema City marketing és PR igazgatója arról is beszélt, hogy milyen óvintézkedéseket tesznek a nézők nyugalmának és kényelmének érdekében: "Úgy tervezzük, hogy a tranzakciók között kihagyunk egy-egy helyet, hogy a moziba látogatóknak legyen egy plusz biztonságérzete. Erre nincsen kötelezvény, a rendelet szerint maszkot sem kell hordani és széket sem kell kihagyni, ezt mi döntöttük el, hogy az elején így szeretnénk indulni."

Emellett Buda Andrea kiemelte, valószínűleg (ahogy az előző nyitásnál) most is sűrűbben fogják játszani a filmeket, hogy ne legyenek egyszerre nagyon sokan a lobbykban.

Olyan feltételekkel szeretnénk nyitni, hogy mindenkinek megfelelő legyen.
Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek