2 évnél régebbi cikk

Büntetőfékezett, majd elállta az utat egy pofátlan autós a 8-ason, Fehérvárnál
·Kultközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Büntetőfékezett, majd elállta az utat egy pofátlan autós a 8-ason, Fehérvárnál
·Kultközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Nem, nem, nem és nem. Néhány sofőr egyszerűen nem akarja megérteni a cipzár-elv működését. Helyette fékezéssel büntetgetnek, majd önkényesen rendőrt játszva elállják az utat a szabályosan közlekedők előtt. Pedig a képlet egyszerű, csak az a fránya magyar mentalitás, ugye?

Újabb videót tett közzé a Bp-i Autósok Közössége, amelyben már-már "iskolapéldáját" láthatjátok annak, manapság hogyan közlekedik egyre több sofőr Magyarországon egy-egy körfogalomhoz érve - természetesen hatalmas tisztelet a kivételnek.

Ezúttal a 8-ason, Veszprém felől Székesfehérvárra érkezve gondolta úgy magáról egy önbíráskodó autós, hogy mivel ő akkora császár, magasról tesz a legalapvetőbb - írott vagy íratlan - közlekedési szabályokra (így a cipzár-elvre), és jól megregulázza az egyébként szabályosan közlekedő társait.

Persze aztán volt minden, ami szem-szájnak ingere: az aszfaltbetyár előbb kivágott a kamerás jármű elé, egy hatalmas büntetőfékezett, majd hogy tejesen legyen a kép, elfoglalta a belső sávot, hogy még véletlenül se lehessen alkalmazni a cipzár-elvet - mert végül is minek az? Kit érdekel, hogy segítségével gyorsabban haladhatna a sor, így a nagyobb dugót is el lehetne kerülni? Dögöljön meg a szomszéd lova is, nem? Botrányos. 

"Amennyiben nem kényszerít erősebb fékezésre - konkrétan állóra -, még talán lehet nem is húzom fel magam. Majd konkrétan több száz méteren keresztül levédte a körforgalom előtt megszűnő belső sávot” - jegyezte meg a felvétel készítője.

Borítókép: Youtube/Bp-i Autósok Közössége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek