2 évnél régebbi cikk

Augusztus 13. és 22. között lesz a Királyi Napok, a nyári rendezvényekről tájékoztatott Székesfehérvár polgármestere
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Augusztus 13. és 22. között lesz a Királyi Napok, a nyári rendezvényekről tájékoztatott Székesfehérvár polgármestere
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

Közösségi oldalán közzétett lakossági tájékoztatójában Cser-Palkovics András részletezte, amit az aktuális szabályok alapján tudni lehet a nyári rendezvényekről.

 A Múzeumok Éjszakájától a Királyi Napokon át a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztiválig, és természetesen a labdarúgó EB-hez kapcsolódó fehérvári programokról is szót ejtett Székesfehérvár polgármestere Facebookon közzétett szerda délutáni lakossági tájékoztatójában.

"1. A járványhelyzet miatt vannak még bizonytalanságok, mindenki részéről nagyobb türelemre és megértésre lesz szükség. Mindezzel együtt a nyári időszakban szeretnénk minél több élményt adni „itthon”, azaz a városban maradókra gondolva állítottuk/állítjuk össze a rendezvénykínálatot. Kihasználva a jogszabályok adta lehetőségeket, számos hagyományos program visszatér majd eredeti, vagy az Önkormányzat – a járványhelyzet okán korlátozottabb – anyagi lehetőségei okán kicsit „új köntösben”.
2. Célunk, hogy segítsük a kereskedőket, vendéglátósokat, szállodásokat is, ezért mindenkitől türelmet kérünk a nyári programok véglegesítéséig.
3. A védettségi igazolványhoz kötött programoknál, ha lehet, nem szeretnénk a belvárosban zárásokat, nem szeretnénk lezárni a főteret, a Zichy színpadot. Ezért, ha augusztusban még érvényben lesz a védettségi igazolványra vonatkozó előírás, akkor lehet, hogy a nagyobb koncerteket máshol, pl. a Bregyóban tartjuk majd meg.
4. Ha időrendben haladunk, a pénteken kezdődő labdarúgó EB nyitja a rendezvények sorát. Az Európa-bajnokság idején éjszaka 11 és 12 óra a teraszok nyitvatartása, hogy a mérkőzéseket végigszurkolhassák az érdeklődők. Az emberektől türelmet kérünk, a vendéglátósoktól pedig azt, hogy tartsák be a teraszok zárásának időpontját. A labdarúgó EB egyébként a Sóstóra is megérkezik. Ehét péntektől az Európa-bajnokság minden mérkőzését óriáskivetítőn nézhetik majd a szurkolók a MOL Aréna Sóstónál. A stadion keleti oldalán, a külső kerengő elején, a III-as kapunál felállított kivetítőn valamennyi csoportmérkőzést és a kiesési szakasz összecsapásait is közösen szurkolhatják végig az érdeklődők, akik a stadionnal szemközti parkolóban hagyhatják gépjárművüket.
5. Június 20-án rendezik idén országszerte az Emlékhelyek Napját. Erre a Nemzeti Emlékhelyen mi is színes kínálattal készülünk.
6. Az egyik első, több intézményt érintő rendezvény a Múzeumok éjszakája lesz június 26-án. Nemcsak a kiállítóhelyek lesznek nyitva az esti órákban, hanem nagy örömömre a Városházán is tudunk majd ismét csoportokat fogadni – az aktuális szabályok értelmében a programon védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.
7. A szervezők döntése nyomán az idén sincs Fezen. Van azonban Liget, amit a szervezők júniustól szeptember végéig szerettek volna megtartani – Önkormányzatunk álláspontja szerint ez sok idő és terhelés a koncerteknek otthont adó területnek és főként a környékbeli lakosságnak. Így végül júliusban lesznek koncertek a Fezen Ligetben, magyar előadókkal és este 10 órás befejezéssel. Köszönöm a szervezőknek, hogy az egészségügyi és a szociális szektorban dolgozók számára kedvezményes lehetőséget biztosítanak egy koncertnapra. És a diákoknak szintén meglepetéssel készülünk!
8. A júliusi és augusztusi szombat délutánonként, azaz július 3-tól augusztus 7-ig visszahoznánk a Kultúrkorzót, amelynek keretében 17 órakor a Városház téren és 18 órakor a Zichy ligetben várják majd hangulatos zenei produkciók az arra sétálókat.
9. Augusztusban szeretnénk, ha ismét lenne Alba Regia Jazzfeszt a megújult Bartók Béla téren, erről már folynak az egyeztetések a szervezőkkel.
10. A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK városunk legfontosabb fesztiválja. Tavaly a járványhelyzet miatt a hagyományosnál jóval visszafogottabb programsorozatot tudtunk megvalósítani, amihez képest az idén már színesebb és bővebb kínálattal készülünk! Fontos azonban hangsúlyozni, hogy egyelőre még mindig nem tudunk a teljes fesztiválprogramra visszatérni, de reméljük, hogy a 2022-es ünnepi évben már erre is lehetőségünk lesz.
Augusztus 13. és 22. között zajlik majd idén a Királyi Napok, amelynek programjai a megnyitót követően a Néptáncfesztivállal folytatódnak zárt helyszínen, a Táncházban.
A létszámkorlátozás és a biztonsági előírások betartatása miatt a Koronázási szertartásjáték esetében is hasonló döntést kellett hoznunk: idén várhatóan a Vörösmarty Színházban várják majd a nézőket."

További részletek a posztban olvashatóak:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek