1 hónapnál régebbi cikk

Az általános iskolák ügyeletet tartanak június 16-29-éig
Az általános iskolák ügyeletet tartanak június 16-29-éig

A felügyelet lehet napközi, szakkör, sportfoglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás, illetve egyéni és csoportos felzárkóztató foglalkozás.

Az Oktatási Hivatal oldalán megjelent EMMI-határozat szerint június 16-29-éig az iskolák 1-8. évfolyamán a tanulók felzárkóztatása és a családok helyzetének segítése céljából kötelező azon tanuló felügyeletének megszervezése, aki számára a törvényes képviselő ezt előzetesen előírja.

A felügyelet során napközi, szakkör, sportfoglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás, illetve egyéni és csoportos felzárkóztató foglalkozás tartható, feltéve, hogy a felzárkóztatás, a hiányok pótlása pedagógia szempontból ezt indokolttá teszi.

Ha a tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába és a saját intézményében nem tud tanulófelügyeletben részt venni, felügyeletének ellátást a lakóhelye szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg.

Az iskolai felügyeletben részt vevő tanulók számáról az iskolák naponta szolgáltatnak adatot a Köznevelési Információs Rendszerben.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek