2 évnél régebbi cikk

Ezüstös szezont zártak az Alba fiataljai
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
hunbasket.hu
Ezüstös szezont zártak az Alba fiataljai
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

Az Alba Fehérvár U20-as csapata ezüstérmes lett a korosztályos kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjében. A fináléban egy végletekig kiélezett mérkőzésen ezúttal a Körmend volt a jobb 65-60 arányban.

A nyolc legjobb U20-as kosárlabdacsapat két négyes csoportban kezdte a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságot. Az Alba nagyon magabiztosan menetelt a csoportmeccseken, a TF Budapest ellen 87-69-re, az NKA Pécs ellen 65-42-re nyertek Pethő Ákos és Király Márió tanítványai, a Körmend azonban túl nagy falatnak bizonyult, a vasiak 69-51-re nyertek.

A soraiban a már a felnőtt csapatnál is állandó lehetőséghez jutó Takács Martin, Takács Milán, Lukács Norbert. Balsay Ádám és Kass Balázs vezette Alba végül kettő győzelemmel és egy vereséggel, csoportmásodikként jutott az elődöntőbe, ahol a DEAC Kosárlabda Akadémia volt a fiúk ellenfele. A fehérvári fiatalok itt sem hibáztak, egy félelmetesen erős első félidővel 48-24-re elhúztak, így hiába támadt fel a folytatásban a DEAC, az Alba így is nyert 76-67-re.

A döntőben újra a Körmend volt az ellenfél, a vasi gárdát ezúttal sikerült jobban megszorongatni, ám legyőzni nem, az első félidő derekán ugyan még vezetett a fehérvári csapat, ám az alapszakaszt is megnyerő Körmend fordított és végül 65-60-ra nyert.

kosarlabda_alba_fehervar.jpeg

Pethő Ákos, a csapat edzője érthetően kicsit csalódottan, mégis büszkén értékelt a hazai szakszövetség kérésére az ezüstös finálé után:

– Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek, különösen Kocsis Tamás edzőkollégámnak, hiszen azt gondolom, hogy nagyon megérdemelte, nagyon sok évnyi munkát rakott bele. Emellett a csapatom is minden elismerést megérdemel. Nem hiszem, hogy egy edző többet kérhet attól, amit ezek a srácok az elmúlt két évben leraktak az asztalra. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult a vége, de mérhetetlenül büszke vagyok rájuk, és nekik is büszkének kell lenniük magukra. Most egy kicsit szomorkodunk, de úgy gondolom, hogy ha ilyen hozzáállással dolgozik mindenki, akkor sikeresek lesznek. Nagyon szeretném megköszönni a kilátogató szurkolóknak a buzdítást és a Honvédnak pedig a rendezést.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek