2 évnél régebbi cikk

Hőkamerás felvételeken az M7-es autópálya nyári hőmérséklete: a 49 fok nem ritka
·Közlekedéshőség·Utolsó frissítés: undefined
Hőkamerás felvételeken az M7-es autópálya nyári hőmérséklete: a 49 fok nem ritka
·Közlekedéshőség·Utolsó frissítés: undefined

Hőségriadó idején az M7-es autópálya elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról készítettek hőkamerás felvételeket a Magyar Közút munkatársai.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségi szakembereinknek sincs könnyű dolga hőségriadó idején: nemrég az M7-es autópálya elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról készítettünk hőkamerás felvételeket - tette közé a Közút.

A felvételen jól látszik, hogy mennyivel forróbb az aszfalt, mint az út menti környezet. Érdekes látni, hogy az elválasztósávban lévő növényzetnél 32 fok körüli a hőmérséklet, míg az autópálya lehajtó ágán, ahol kisebb a forgalom és az autók menetszele is kevésbé „hűti” a burkolatot, ott már közel 49 fokot mértek.

"És akkor arról nem is beszéltünk még, hogy az aszfaltozási munkáknál jóval 100 fok feletti hőmérséklet a jellemző! Ilyen időjárási körülmények között ez azt is jelenti, hogy egy friss aszfaltozásnál még a szokásosnál is több időt kellett várni, hogy megfelelő hőmérsékletre hűljön vissza a burkolat" - írja közleményében a Közút.

Borítókép: Instagram/Magyar Közút
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek