2 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: eltörlik a beltéri maszkhasználatot 5 és fél millió beoltottnál, nem kell védettségi igazolvány szállodákba, fürdőkbe sem
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Kormányinfó: eltörlik a beltéri maszkhasználatot 5 és fél millió beoltottnál, nem kell védettségi igazolvány szállodákba, fürdőkbe sem
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

Ahogy elérjük az öt és fél millió beoltottat, a védettségi igazolvány már csak a tömegrendezvényekre és az éjszakai szórakozóhelyekre kell. Döntés született a nyelvvizsga-amnesztiáról is.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón ismertette a kormány legújabb döntéseit. Az élet és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzsek által tett javaslatok alapján 5 és fél millió beoltott után, tehát várhatóan napokon belül megszüntetik a kötelező beltéri maszkhasználatot, nem kell védettségi igazolvány az éttermekbe, szállodákba, fürdőkbe. 

A beltéri maszkhasználat csak az egészségügyi intézményekben lesz előírva. 

A védettségi igazolvány tömegrendezvényekre való belépéshez lesz továbbra is szükséges, úgy mint a sportmérkőzések, koncert, fesztiválok, éjszakai zenés szórakozóhelyek.

Hozzátette: közúti határátkelőhelyeken is visszaállt a normális rend az országban. 

Július 1-jétől hatályba lép az Európai Uniós zöld útlevél hazánkban is: papíralapon a kormányablakokban lesz igényelhető, akinek pedig van ügyfélkapu regisztrációja, egyszerűen ki tudja nyomtatni magának. Hétfőtől egy tájékoztató kampányt is indítanak ezzel kapcsolatban. 
 
Hangsúlyozta: a szomszédos országokba már ma is ezek nélkül lehet utazni, Horvátországba, Spanyolországba is korlátozás nélkül lehet utazni. 

——————————————————————————————————————————

"Nyelvvizsga-amnesztia"
Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy nyelvvizsga nélkül is kézhez vehetik diplomájukat, akik 2021. augusztus 31-ig sikeresen befejezik felsőoktatási tanulmányaikat. A kormány szerdai döntését követően már a Magyar Közlönyben meg is jelenik a „nyelvvizsga-amnesztiáról” szóló kormányrendelet.

——————————————————————————————————————————

Borítókép: MTVA
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek