2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Süllő Fesztivál, Öreghegyi Rügypattintó Futás és Sportnap, ByeAlex, Ákos és Ganxsta Zolee
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kuczi Noémi
Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Süllő Fesztivál, Öreghegyi Rügypattintó Futás és Sportnap, ByeAlex, Ákos és Ganxsta Zolee
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Július első hétvégéjén igazán klassz fehérvári és környéki programok közül válogathattok: többek között beindul a Liget, amely során ByeAlex és Ákos is fellép, kilátogathattok a Süllő Fesztiválra Gárdonyban, netalántán mozoghattok egyet az V. Öreghegyi Rügypattintó Futás és Sportnapon.

Gasztro: Gárdony Süllő Fesztivál
Mikor?: Július 2-4., péntek-vasárnap
Hol?: Gárdony

Bár annyira nem mozgok otthonosan a halak világában, ettől függetlenül tisztában vagyok vele, hogy a többség él-hal (haha) a különböző tavakból, tengerekből, óceánokból kifogott kopoltyús különlegességekért. Így bátran ajánlom a hétvégén a Gárdonyban lebonyolítandó Süllő Fesztivált, amely során számos halcsodát kóstolhattok: többek között lesz szegedi, bajai, balatoni, velencei, harcsacsipsz, valamint sült keszeg, pontypatkó, halászlé, sült halak, és a gyerekeknek fish & chips is.

Koncert: Liget - ByeAlex és a Slepp, Manuel, Ákos és Honeybeast
Mikor?: Július 2-3., péntek-szombat
Hol?: FEZEN területén

Már épül a nagyszínpad – két nap és indul Fehérvár új, egész nyáron át tartó rendezvénysorozata, a Liget! Július másodikától augusztus végéig minden hétvégén élőzenés koncertek és partik váltják egymást az Újváralja soron, a FEZEN fesztiválterületén.

Július 2-án, pénteken 16 órakor nyílik majd a fesztiválkapu, ByeAlex és a Slepp, illetve a Manuel várja majd a kilátogatókat a közel 4 ezer fő befogadására alkalmas fesztiválterületen. Szombaton pedig a HoneyBeast és Ákos ad majd koncertet ugyanitt.

Buli: T. Danny
Mikor?: Július 2., péntek 22:30
Hol?: Albabar

Na, ki látogat hétvégén Fehérvárra? A fiatalok legújabb kedvence, T. Danny, aki ütős szövegeivel, zúzós ütemeivel és több millió megtekintést elérő slágereivel hívta fel magára nagyon rövid időn belül a figyelmet. Mára a hazai könnyűzene megkerülhetetlen figurája lett, így igazán agyeldobós bulira számíthattok tőle. 

Sport: V. Öreghegyi Rügypattintó Futás és Sportnap
Mikor?: Július 3., szombat 9:00
Hol?: Úsztató Horgásztó, Enying

2021 júliusában rendhagyó időpontban rendezik meg a Rügypattintó Futást és Sportnapot. A megszokott távokon és útvonallal, de sok újdonsággal és kiegészítő programmal várják az érdeklődőket az Öreghegy lábánál, a festői szépségű Úsztató Horgásztónál.

A jelenlegi járványügyi szabályozás miatt a rendezvény nevezési létszáma 500 főben van maximalizálva. 500 fő alatt a szabadtéri sportfesztiválokra vonatkozó szabályozás értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet jönni, így a létszámkorlát eléréséig mindenkit szeretettel várnak. A futásra ide kattintva tudtok jelentkezni.

Kézműves: Alkossunk csuhéból!
Mikor?: Július 3., szombat 16:00
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

A komplex népi foglalkozássorozat célja, hogy a vendégek megismerkedjenek a népi mesterségekkel, és vidáman, hasznosan töltsenek el két órát a népi játékok, hangszerek világában.  Az első rész Alkossunk csuhéból! címmel zajlik július 3-án, szombaton 16 órától.

A résztvevők Komendó Gabriella vezetésével megismerkednek a csuhézás és gyékényszövés technikáival, különböző módszerek alkalmazásával kis dísztárgyakat készíthetnek, míg Bergerné Szőnyi Anna és Varró János a népi hangszerek, játékok és dallamok világába kalauzolják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Július 3., szombat 17:00
Hol?: Belváros

A tavaly nagy sikert aratott Művészkorzó visszatér a fehérvári belvárosba: július 3-án, szombaton ismét színészek, zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak majd, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik az eseményen. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ színes programsorozata, amelynek előadásai minden alkalommal 17 órakor kezdődnek, egészen augusztus 7-ig tart.

Buli: Dos Diavolos - Ganxsta Zolee & Takács Vilkó
Mikor?: Július 3., szombat 18:00
Hol?: Nyolcas Műhely

Biztos vagyok benne, hogy a Ganxsta Zoleet senkinek sem kell bemutatnom. Az 1995-ben alakult bandáját, a Ganxsta Zolee és a Kartelt is ő alapította, szókimondó (leginkább vulgáris) szövegeikkel pedig számos fiatal kedvencei lettek. A főként gengszter hiphopban nyomuló brigád első lemezét az Egyenesen a gettóból címmel dobták piacra, amelyen a drogok és a rasszizmus ellen rappeltek. Azóta pedig nincs megállás az őrületben, amit szombaton Takács Vilkóval kiegészülve a Nyolcas Műhelyben is megtapasztalhattok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek