2 évnél régebbi cikk

Harmadfokú hőségriasztás pénteken éjfélig - vízosztás, párakapuk, locsolás Fehérváron
·Időjáráshőség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Harmadfokú hőségriasztás pénteken éjfélig - vízosztás, párakapuk, locsolás Fehérváron
·Időjáráshőség·Utolsó frissítés: undefined

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvos 2021. július 7-én, szerdán 00.00 órától július 9-én (pénteken) 24.00 óráig. Székesfehérváron is számos intézkedést hoztak a hőség elleni védelem érdekében.

Székesfehérváron megszervezték a vízosztást, valamint a közterületi tűzcsapok megnyitását és klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben - adta hírül az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Két párakapu is működik, illetve este hat órától a Városgondnokság megbízásából a Fehérvári Tűzoltó Egyesület gépjárműveivel locsolják a főközlekedési útvonalakat és a lakótelepi utakat. A város polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre, valamint vigyázzunk a háziállatainkra is. A részletes tájékoztató az alábbiakban olvasható. 

Az Országos Tisztifőorvos 2021. július 7. (szerda) 00.00 órától 2021. július 9. (péntek) 24.00 óráig harmadfokú hőségriasztást adott ki.

A hőhullám élettani hatásai: a hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tettük: egészségvédelmi ajánlások közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása, közutak locsolása, közkutak működésének biztosítása Székesfehérvár területén.

Vízosztás 11.00 és 17.00 óra közötti időtartamban az alábbi helyeken:
- Városház tér
- Piac tér (McDonald’s melletti terület)
- Fő utca (Magyar Király Szálló előtti rész)

Reggel hét órától az esti órákig a tűzcsapokra ivásra alkalmas szerkezetek felszerelése:
- Béke tér, Vasútállomás (autóbuszkijáratnál)
- Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok 
- Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok 
- Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál) 
- Piac tér - Liszt F. utca sarok

A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:
- Alba Plaza (minden nap nyitva tartási időben, szerda-csütörtök: 7.00-21.00, péntek 7.00-23.00)
- autóbusz-pályaudvar váróterem
- Fehér Palota, (minden nap nyitva tartási időben: 6.00-22.00)

A Városgondnokság két párakaput is beüzemelt a Belváros környékén a járókelőknek, a hőség elviselését segítve. Emellett folyamatosan locsolják a közterületi növényzetet kollégáik, így a hőségriasztás idején a főbb útvonalak és a lakótelepi utak locsolására a Fehérvári Tűzoltó Egyesület közreműködésével kerül sor – autóik este hat óra után indulnak.

Székesfehérvár polgármestere arra kéri a munkáltatókat, hogy a munkavállalók hőterhelésének csökkentése érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg.

Kérik, hogy az elrendelt intézkedéseken túl az ajánlásokat feltétlenül mindenki tartsa be egészsége védelme érdekében, és a nagy hőségben kiemelten vigyázzunk háziállatainkra is!

A várható változásokról a város honlapján (www.szekesfehervar.hu) keresztül haladéktalanul tájékoztatást fogunk adni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek