2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András kezdeményezi, hogy online is döntést hozhasson a közgyűlés
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined
Cser-Palkovics András kezdeményezi, hogy online is döntést hozhasson a közgyűlés
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined

Meg kell teremteni a jogi lehetőségét annak, hogy online módon is ülésezhessenek a testületek.

Cser-Palkovics András közösségi oldalán közzétett videóban beszél arról, miért kezdeményezi, hogy a közgyűlés online is üléshezhessen: 

"Ha már lehet online oktatás, ha már a banki ügyeket online lehet intézni, ha már egy csomó elektronikus módon intézhető közigazgatási ügy van, akkor igenis a testület is hozhasson döntést. 

A közgyűlés néhány héttel ezelőtt végre összeült, és az egyik határozat, amit meghozott, hogy forduljunk a Belügyminisztériumhoz, és kérjük annak a szabályozásnak a lehetőségét, hogy online is összeülhessünk a veszélyhelyzetben. 

A Belügyminisztérium adott, de egy kicsit kitérő választ, úgyhogy megyek tovább ebben az ügyben. " - fogalmazott.  - Bár a közgyűlés végre ismét normál rendben ülésezhet, az elmúlt időszak megmutatta, hogy igenis van létjogosultsága az online döntéshozatalnak. Ehhez azonban jelenleg nincsenek meg a jogszabályi feltételek, így - a képviselőtestület egyhangú felhatalmazásával - tovább fogok lépni az ügyben, és igyekszem ezt a lehetőséget kiharcolni a Belügyminisztériumnál."

Borítókép: Facebook.com/cserpalkovicsandras
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek