4 hónapnál régebbi cikk

Évzáró ünnepi közgyűlés - az önkormányzat stabilan működött gazdaságilag és számos feladatot valósított meg 2023-ban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Évzáró ünnepi közgyűlés - az önkormányzat stabilan működött gazdaságilag és számos feladatot valósított meg 2023-ban

Ünnepi üléssel zárta az évet a Fejér Vármegyei Közgyűlés. A beszámolókból kiderült, hogy az önkormányzat egész évben stabilan működött gazdaságilag, emellett pedig számos fakultatív feladatot valósított meg.

A velencei gyermekotthon műsora varázsolt meghitt hangulatot a Vármegyeháza Dísztermébe a Fejér Vármegyei közgyűlés szokásos év végi ülésének nyitányaként. Az előadás végén Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke karácsonyi csomaggal ajándékozta meg a gyerekeket. A Sárvíz TéKA Alapítvány műsora még tovább fokozta az adventi hangulatot, amely után a közgyűlés tagjai is megajándékozták egymást a karácsony jegyében.

Az érdemi munka csak ezek után következett. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke ismertette a délelőtt legfontosabb napirendi pontjait, majd az éves zárási beszámolókkal megkezdődött a közgyűlés.

"Az önkormányzat egész évben stabilan működött gazdaságilag, minden kötelező feladatot ellátott, emellett nagyon sok fakultatív feladatot valósított meg: kerékpárutak építése, foglalkoztatási paktum kibővítése, szegényeket segítő kezdeményezések. Köszönöm szépen közgyűlési társaimnak és a hivatal munkatársainak a munkáját" – tájékoztatott Molnár Krisztián.

A közgyűlés folytatásaként közmeghallgatás következett, amelyet évente egyszer kötelezően meg kell tartani.

"Olyan kérdéseket vethetnek fel a lakosok, amely a vármegyei önkormányzat működési körébe tartozik, jellemzően településfejlesztési, területfejlesztési kérdések, ha vannak érdeklődők, várjuk szeretettel a kérdéseket" – mondta el Molnár Krisztián.

A közgyűlés elnöke végezetül kellemes készülődést és áldott ünnepeket kívánt a közgyűlés résztvevőinek és mindenki másnak is a közelgő ünnepek kapcsán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek