1 évnél régebbi cikk

A ránk váró próbatételekről is beszélt a díszközgyűlésen Cser-Palkovics András
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A ránk váró próbatételekről is beszélt a díszközgyűlésen Cser-Palkovics András
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined

Szent István ünnepén hagyományosan díszközgyűlést tartott Székesfehérvár képviselő testülete, amelynek ezúttal a Városháza Díszterme adott otthont. A város kitüntetéseit is átadták, díszpolgári címet kapott a korábbi honvédelmi miniszter.

A Nemzeti Emlékhelyen tartott tiszteletadás után zászlóforgatók vezették az ünneplőket a Szent István térre, ahol koszorúzással tisztelegtek államalapítónk lovasszobránál. Ezt követte az ünnepi közgyűlés a Városháza Dísztermében. Az Aranybulla kiadásának évfordulója alkalmából is méltónak nevezte az ünnepi közgyűlés helyszínét Cser-Palkovics András. A polgármester beszédében a múlt mellett nagyobb hangsúlyt kapott a sok tekintetben nehéz, és sokak számára félelmetesnek tűnő kihívásokkal teli jelen és jövő.

Beszélt az előttünk álló gazdasági megpróbáltatásokról, az energiaválságról és annak veszélyéről, hogy „előfordulhat, hogy senkihez sem fordulhatunk majd segítségért, és nem lesz olyan nagyhatalom, ami a lendületével átsegíti a világot a gazdasági válságon.”

„Soha nem múlt még talán ennyi rajtunk, a mostani

nemzedék nem nézett még szembe ekkora próbatétellel!

Tény azonban, hogy Székesfehérvár soha nem is volt még annyira erős, soha nem volt még olyan jó gazdasági, kormányzati, közösségi támogatásunk, mint most! Minden okunk megvan tehát arra, hogy büszkék legyünk! Minden okunk megvan arra, hogy emelt fővel vállaljuk a világ kihívásait! - fogalmazott Cser-Palkovics András, aki biztos abban, hogy a fehérváriak erős közösségként segítik át egymást a nehézségeken.

Az önkormányzat által felvállalt, újraírt programról és küldetésről is szólt a városvezető. Ebben szerepel a közintézmények, középületek energetikai korszerűsítésének felgyorsítása, a rezsitámogatási és a LED-csere program is.

Az ünnepi közgyűlésen adták át a városi kitüntetéseket: dr. Benkő Tibor nyugállományú vezérezredes, korábbi honvédelmi miniszter Székesfehérvár Díszpolgára címet kapott. Flaschner Kálmán, Macher Endréné, Neubart István, Dr. Cseh Józsefné Dr. Szöllősy Edit és Andrzej Straszewski Pro Civitate díjat vehetett át, míg Iveta Plšekováés dr. Lánczi András Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára lett. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek