2 évnél régebbi cikk

Nem lesz játszótér a Várfal parkban, indulhat jövőre az intermodális csomópont kivitelezése és az Auchan-körforgalom bővítése - ülésezett Székesfehérvár közgyűlése
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Nem lesz játszótér a Várfal parkban, indulhat jövőre az intermodális csomópont kivitelezése és az Auchan-körforgalom bővítése - ülésezett Székesfehérvár közgyűlése
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined

Több iskola energetikai felújításáról is döntött pénteken délelőtt Székesfehérvár közgyűlése.

"Kivételesen csendes, ám eredményes közgyűlést tudunk magunk mögött" - emelte ki Cser-Palkovics András polgármester a péntek délelőtti közgyűlés kapcsán, amelyen többek között a következő fontos döntések születtek:

  • Több mint 10 iskola és óvodaépület energetikai felújítása indulhat meg a mai döntéseknek köszönhetően. Ez elsősorban a szigeteléseket, nyílászárók cseréjét, napelemek felszerelését jelenti. A fejlesztés célja tehát kettős, az iskolák korszerűsítése mellett kiemelt klímavédelmi célokat is szolgál.
     
  • A Vasvári, a Tóparti és a Kodolányi Gimnáziumok nyílászáróinak cseréjéről, valamint a Tóparti homlokzatfelújításáról is döntöttek. A Kodolányi és a Tóparti épületeinek felújítása esetében további döntések várhatók. 

  • Az intermodális csomópont kivitelezése várhatóan jövőre indulhat, ehhez pedig ma átadtak az államnak minden szükséges területet, amivel minden közigazgatási akadály elhárult az építkezés elől. Jelenleg a tervek véglegesítése zajlik. 

  • Szintén területátadásról döntöttek az állam számára az Auchan-körforgalom bővítésének érdekében. A kivitelezés jövőre végre elindulhat.
     
  • A Várfal parkhoz tervezett, jelentős részben alapítványi, városi cégek finanszírozásából megvalósuló tematikus játszóteret a környéken lakók, illetve a Városszépítő Egyesület kérésére a Petőfi parkban építik fel. Fontos azonban, hogy funkciót kapjon a Várfal park is, ezért itt alakítják ki a város virágoskertjét. Ez egy különleges, egyedi park lesz, melyet német testvérvárosunk, Schwäbisch Gmünd példájára valósítanak meg. A Bőrgyár területén pedig, az épület megtartása, felújítása mellett egy dedikáltan fiataloknak szóló közösségi tér kialakítását tervezik. 

  • Döntöttek a Fehérvár Tüdeje program második ütemének kivitelezéséről, kiírják a közbeszerzést. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek