Megalakult az új Fejér Vármegyei Közgyűlés
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Megalakult az új Fejér Vármegyei Közgyűlés

A következő öt évben is Molnár Krisztián tölti be az elnöki tisztséget, alelnökként Wilmek Tibor és Szabó Tibor segíti a testület munkáját. Alakuló ülést tartott a Fejér Vármegyei Közgyűlés.

Szabó László, a Fejér Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének választási tájékoztatójával kezdődött a Vármegyei Közgyűlés alakuló ülése. Mint az elnök elmondta, a választás eredményeként a 20 fős közgyűlésből 11 mandátumot kaptak a Fidesz képviselői, Molnár Krisztián, Wilmek Tibor, Tóth István, Sükösd Tamás, Gölics Ildikó, Kozári Kristóf, Czachesz Gábor, Szabó Tibor, Kiss Norbert Ivó, Molnár Tibor és Jakab Rózsa.

A Mi Hazánk Mozgalom 3 mandátumot szerzett, a közgyűlésben kapott helyet Árgyelán János, Gieber Lajos, és Schmidt Roland. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt két mandátumot szerzett, Paszicsnyek János és Berényi Gábor, míg a Demokratikus Koalíció szintén két mandátumot kapott, Kertész Éva és Ecsődi László lett a képviselő.

A Momentum Mozgalom egy mandátumot szerzett, az időközben lemondott Molnár Dániel helyére Szikra Soma érkezett a testületbe. A Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület 1 mandátumot kapott, Szili Csaba Gergely képviselő került a közgyűlésbe.

Az alakuló ülésen újra bizalmat kapott Molnár Krisztián, a közgyűlés eddigi elnöke, így újabb öt éves ciklusát kezdheti meg a testületben. Az elnök székfoglaló beszédében értékelte az eddigi öt évet.

"Célkitűzésünket teljesítettük, amely az volt, hogy Fejér vármegye mind a 108 települése lakossága vonatkozásában próbáljunk meg minél több olyan fejlesztést megvalósítani a vármegyében, amely a ott élők életkörülményeit javítja, komfortérzetüket növeli. Ezt számszerűen is egy szép eredménnyel tudtuk zárni. Ezen túl, ami számunkra fontos volt, komoly lépéseket tettünk, hogy itt Szent István vármegyéjében a nemzeti és a keresztény kultúránk védelme megmaradhasson. Egy-egy próbálkozástól eltekintve nem is volt kísérlet ennek megváltoztatására, és számos fontos, önként vállalt feladatot is megvalósítottunk, illetve elkezdtünk, ezeket szeretnénk folytatni a most kezdődő ciklusban is."- mondta el Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Molnár Krisztián a beszédében a jövő feladatait is összefoglalta. Mint mondja, a legfontosabb, hogy folytassák a megkezdett munkát és tovább haladjanak a Szent Istváni úton.

"A Terület és Településfejlesztési Operatív Program folytatásából TOP Plusz néven eddig 21,76 milliárd forintot kötöttünk le, 73,4 milliárd a vármegyei keret, ez azt jelenti, hogy még van mint egy 5 és fél milliárd forint pályázat, ahol már döntést hoztunk, de kihirdetésre még nem került. Tehát mindösszesen nagyságrendileg 46 milliárd forint az, amelyet 2027-ig még a településekre kívánunk fordítani. Ebből főként útfejlesztések, kerékpárutak kiépítése, a közterületeknek a rendbetétele, felszíni csapadékvíz-elvezetés történhet, ellátórendszer fejlesztése, óvoda, bölcsőde, iskola, épületenergetikai beruházások."- sorolta a terveket a vármegyei elnök.

Az alakuló ülésen megválasztották a két alelnököt is. Wilmek Tibor főállású foglalkoztatású alelnökként, míg Szabó Tibor társadalmi megbízatású alelnökként vesz részt a közgyűlés munkájában. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek