Megalakult Székesfehérvár új közgyűlése
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Megalakult Székesfehérvár új közgyűlése
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined

Letették esküjüket az új ciklus képviselői, megválasztották az alpolgármestereket, a tanácsnokokat, felállítottak a bizottságokat. Megtartotta első ülését Székesfehérvár új közgyűlése.

Az új ciklus közgyűlésének alakuló ülésén elsőként Pallos István a Helyi választási Bizottság elnöke beszámolt a választási eredményekről, felsorolta a közgyűlés 21 tagját. A Fidesz képviselőjeként segítik a közgyűlés munkáját, Cser-Palkovics András, Békési Ferencné, Brájer Éva, Deák Lajosné, Földi Zoltán, Kovács Zsoltné, Lehrner Zsolt, Mészáros Attila, Molnár Tamás, Östör Annamária, Patik Ferenc, Róth Péter, Szontaghné Kovács Erika és Viza Attila. Független kepviselőként Farkas László tevékenykedik, Juhász László a Válasz képviseletében dolgozik.

Az ellenzék egy részét összefogó Fehérvárért Közösen Egyesület színeiben Sándor Barbara és Fazakas Attila, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjeként Fenekes Roland és Pásztor Eszter, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjeként Végh Annamária dolgozik a közgyűlésben.

Október 2-án megalakult a Fidesz frakciója, amelynek vezetője. Molnár Tamás, vezetőhelyettese Östör Annamária. Az ülésen megalakult a Kétfarkú Kutya Párt frakciója, amelynek vezetője Pásztor Eszter lett. Megalakult a Fehérvárért Közösen Egyesület frakciója is, a vezető Fazakas Attila.

 A közgyűlés képviselői letették esküjüket, és Cser-Palkovics András polgármester is felesküdött arra, hogy továbbra is Székesfehérvárért tevékenykedik majd. Mint a polgármester székfoglaló beszédében elmondta, szükség lesz minden megfontoltságra, nehéz önkormányzati ciklus előtt áll a testület. 

" Az alakuló ülés mindig ünnepélyes és mindig megható, az egyénnek mindenképpen. Én is így jöttem most ide be a terembe. Nagyon örülök annak, hogy megint egy kicsit példát mutatva az országos politikai közvéleménynek, itt rendben és tényleg ünnepélyesen tudott a testület megalakulni, létrejönni és elkezdeni a munkát. Nagyon sok komoly feladat van előttünk. Nyilván a világ folyamatosan alakul körülöttünk, ami hat Székesfehérvárra is, és meg kell próbálni ehhez igazodni, és amit ebből mi tudunk, azzal igazítani hozzá. Felkészülni és továbbra is stabilan működtetni és folyamatosan fejleszteni Székesfehérvárt.- mondta el Cser-Palkovics András. 

A polgármester hozzátette, fontos, hogy legyen stratégia, legyenek álmok. Hosszútávú elképzelés is, hogy tudják, honnan hova szeretnének eljutni. 

"Ennek pedig van egy nagyon szép közelgő kerek évfordulója, a 2038-as esztendő. Szent István halálának 1000-ik évfordulójára fogunk emlékezni, szeretnénk ezt egy nagyon szép emlékév keretében megünnepelni, úgyhogy ma a közgyűlés egyébként egyhangú döntéssel, tehát párthovatartozástól függetlenül elfogadta azt a nyilatkozatot, amiben kinyilvánítjuk ezt a szándékot és azt is, hogy ezt egy nagy társadalmi párbeszéddel, közösen a fehérvári emberekkel, közösségekkel, egyházakkal, vállalatokkal, intézményekkel szeretnénk egyrészt megalapozni, aztán végigmenni ezen az úton."- mondta el a polgármester.

Titkos szavazással, egyhangúlag megválasztották a képviselők az alpolgármestereket. Róth Péter alpolgármester a továbbiakban is általános helyettese marad a polgármesternek, és az önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestereként folytatja munkáját. Róth Péter a polgármester felkérésére a 2038-as Szent István-emlékév kapcsán felmerülő teendőkben, különösen a stratégiaalkotásban tölt be jelentős szerepet.

Mészáros Attila alpolgármester is folytatja az előző ciklust, az elmúlt években a humán területekért és a közlekedésért volt felelős. Lehrner Zsolt esősorban a gazdaság bizonyos területein, valamint a városi kulturális intézmények irányításában vett részt alpolgármesterként, az új ciklusban ezt a munkát folytatja majd.

Az új ciklusban bővült az alpolgármesterek köre, a szolgálatát társadalmi megbízatásban végző városvezetővel. Horváth Miklós Csaba ugyan leköszönt Dél-Öreghegy és Kisfalud képviselői posztjáról, de a polgármestertől felkérést kapott, hogy a civilszervezetekkel, a nyugdíjas közösségekkel, meghatározott sporthoz és jóléthez tartozó területekkel foglalkozzon.

A közgyűlés  tanácsnokokat választott a képviselők közül és négy szakbizottság alakult. Ezek a Pénzügyi, Költségvetési, Jogi Bizottság, a Humán Közszolgálati Szakbizottság, a Stratégiai Fejlesztési Bizottság, a Városüzemeltetési Szakbizottság. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek