2 évnél régebbi cikk

Fontos döntések a közgyűlésen
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined
Fontos döntések a közgyűlésen
·Közéletközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined

A Városháza épületének energetikai korszerűsítése, környezetvédelmi intézkedés és támogatás iskolakezdéshez - többek között ezekben a témákban is döntött Székesfehérvár közgyűlése pénteken.

"A mai közgyűlésen fontos döntéseket tudtunk hozni, jelentős részüket teljesen egyhangúlag: Indulhat a Városháza épületének energetikai korszerűsítése, mivel a Közgyűlés jóváhagyta a közbeszerzés kiírását. Az épület teljes felújítása több ütemben valósul meg, ennek első lépéseit tehetjük majd meg eredményes közbeszerzés esetén" - tette közzé Cser-Palkovics András pénteken.

Fontos környezetvédelmi intézkedések is születtek: várhatóan 22 helyen biztosít majd új lehetőséget a Depónia a használt sütőolaj biztonságos, környezetbarát összegyűjtésére. A pontos helyszíneket még most fogják meghatározni. 

Az Alba Bástya Központon keresztül idén is támogatást kaphatnak az iskolakezdéshez az erre rászoruló családok.

A Prohászka - “kis” Budai utak felújítása a korábbi közgyűlési döntésnek megfelelően elindulhat, a munkaterület átadása megtörtént, a pontos ütemezésről és a szükséges lezárásokról hamarosan külön tájékoztatás lesz.

"Kiemelten fontos csomópont és nagyon rossz állapotban lévő utak és közművek újulnak most meg" - emelte ki a polgármester, aki a pénteki közgyűlésen átadta a Székesfehérvár Közbiztonságáért Díjakat is, melyeket minden évben az e területen kiemelkedő szolgálatot végzők kapják. Idén Udvardi János tűzoltó alezredes, Adorjánné Varga Erika pártfogó felügyelő és Májer László rendőr őrnagy vehette át Székesfehérvár polgárainak elismerését. 

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek