2 évnél régebbi cikk

Biciklizgetünk, biciklizgetünk? Autópályán?! Két merész versenyző a Magyar Közút felvételein
·Közlekedésbicikli·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Magyar Közút Zrt.
Biciklizgetünk, biciklizgetünk? Autópályán?! Két merész versenyző a Magyar Közút felvételein
·Közlekedésbicikli·Utolsó frissítés: undefined

A biciklizés környezetbarát és egészséges közlekedési mód - bár az autópályán kerekezés utóbbi tételt erősen cáfolja, mégis vannak, akik nekifutnak a manővernek.

A szeszélyes és szélsőséges időjárás orvosmeteorológiai szempontból is rendkívül nagy hatással van a közlekedőkre, talán ez okozta azt, hogy egy férfi csütörtökön az M1-es autópályán, egy másik illető pedig vasárnap kora reggel az M3-as leállósávján tekert - ezzel a felvezetéssel tette közzé azt a videót a Magyar Közút Zrt., amelyen két, autópályán kerékpározó embert örökítettek meg.

Mind a két esetben közös, hogy nemcsak szabálytalan helyen, de védőfelszerelés nélkül kerekeztek, illetve szerencsére az is, hogy nem történt sem baleset, sem pedig személyi sérülés.

A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék ezeket a rossz példákat, amelyeket a KRESZ is egyértelműen tilt.

Kiemelik, hogy a KRESZ előírásai feketén-fehéren leírják: a gyorsforgalmi utakon csak olyan járművekkel szabad közlekedni, amelyek sík úton is legalább 60 km/órás sebességgel képesek haladni. Más járművek közlekedése szigorúan tilos. Ráadásul a leállósávot is csak meghatározott járművek használhatják folyamatos haladásra.

Tehát az M1-es és M3-as autópályán kerékpározó személyek több szabálytalanságot is elkövettek. Ráadásul ezzel rendkívül nagy veszélybe is sodorták magukat. Szerencsére egyik esetnél sem történt baleset vagy személyi sérülés. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek