2 évnél régebbi cikk

Fehérvárt is érinti a 2022-es Giro d'Italia magyarországi rajtja
·Sportbicikli·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Fehérvárt is érinti a 2022-es Giro d'Italia magyarországi rajtja
·Sportbicikli·Utolsó frissítés: undefined

2022. május 6-án lesz az első magyar szakasz, a Budapestről induló mezőny Székesfehérvár érintésével Visegrádig teker 195 kilométert. Utána még két szakaszt rendeznek hazánkban.

2022-ben pénteki, szombati és vasárnapi etapok lesznek Magyarországon, a 2020-ra tervezett útvonal is módosul. A Giro d'Italia mezőnye május 6-án Budapestről indul és Székesfehérvár, Esztergom érintése után a visegrádi várhoz teker fel egy 195 kilométeres szakaszon. Az ötös fokozatú nehézségi skálán 2 csillagot kapott ez az etap - írja a szekesfehervar.hu.

Május 7-én egyéni időfutamot rendeznek Pestről Budára, ennek távja 9.2 kilométer lesz (3 csillag nehézségű). A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz lesz a leghosszabb, május 8-án Kaposvár és Balatonfüred között 201 kilométer vár a mezőnyre (amelyben idén Valter Attila is viselte egy ideig az összetettben első helyen álló profinak járó rózsaszín trikót).

A szakasz Nagykanizsa, Badacsony és Tihany érintésével ér be Füredre (sík szakasz, 1 csillag). Ezt követően pihenőnap lesz, utána a verseny Olaszországban folytatódik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek