2 évnél régebbi cikk

Székesfehérvárt választották az év turisztikai városának
·Utazásturizmus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Videoton FC
Székesfehérvárt választották az év turisztikai városának
·Utazásturizmus·Utolsó frissítés: undefined

2021-ben is elismerték a határon túli magyar és a magyarországi turisztikai szolgáltatók legjobbjait. Az Utazó Magazin közönségszavazatán az év turisztikai városának Székesfehérvárt választották.

Az Utazó Magazin idén is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit díjazó közönségszavazását az olvasók és a határon túli médiumok körében. Érsek M. Zoltán főszerkesztő elmondta, nehéz a turizmus-vendéglátás helyzete a pandémia óta, de a legjobbakat most is szerették volna kiemelni.

"Azt gondolom nagy küzdelem volt mindenkinek, aki ebben a szakmában dolgozott, hogy fenn tudjon maradni, sőt, olyan minőséget tudjon adni, ami a vendégek számára megfelelő" - összegezte Érsek M. Zoltán.

A magazin díjazta a legjobb horvátországi magyar szálláshelyet és éttermet, a Kárpát-medence legjobb magyar éttermeit és szálláshelyeit. Kiderült, Magyarországon melyik a legjobb wellness, üzleti, konferencia szálloda, illetve magyaros, vidéki szálloda, étterem, cukrászda, wellnessfürdő, vízipark, gyógyfürdő.

Az év városnéző szolgáltatója a Fehérvár Travel lett.

"Egy olyan üzletágban dolgozva, ahol a bizalom rendkívül fontos, minden elismerésnek, főleg ami a közönségtől érkezik, nagyon nagy értéke van. Különösen fontos ez a pandémia utáni újraindulás időszakában" - mondta Ribi András, a Fehérvár Travel főmunkatársa.

Székesfehérvárt az év turisztikai városa díjjal jutalmazták, amelyet Róth Péter alpolgármester vett át az ünnepségen

Molnár Artúr

A közönség az év turisztikai városának Székesfehérvárt választotta.

"Beérett az az évtizedes munka, hogy Székesfehérvár igazi turisztikai attrakciókat tudjon bemutatni. Láthatóan a magyar embereknek tetszik és visszaigazolták a munka eredményességét. Köszönöm a vendéglátósoknak, a szállodásoknak és minden olyan intézménynek, szervezetnek, akár civil közösségnek is, aki dolgozott ezért az elmúlt években" - nyilatkozta Róth Péter alpolgármester.

Majd hozzátette: nagyon sokan ismerik a Bory-várat, mint Székesfehérvár turisztikai attrakcióját, és véleménye szerint egész Közép-Európában egyedülálló a Sóstó Természetvédelmi Terület. Emiatt a két hely miatt is sok látogató érkezik Fehérvárra.

"Városunk ékköve, a Belváros mellett számos turisztikai kínálattal bővültünk. Természetesen a Bory-vár, a Csónakázó-tó, és a gyermekek kedvencei: a Koronás Park, a Hetedhét Játékmúzeum még mindig a topplista élén állnak" - foglalta össze Görög Viktória, a székesfehérvári Tourinform irodavezetője.

Görög Viktória hozzátette: idén is állandó programokkal várják a látogatókat, többek között városnéző túrákra, kisvonatos kirándulásokra , éjszakai fáklyás sétákra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek