10 hónapnál régebbi cikk

Elindult a RE-CONNECT HUB - a körforgásos turizmust támogató európai együttműködési online platform
·Zöldturizmus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Elindult a RE-CONNECT HUB - a körforgásos turizmust támogató európai együttműködési online platform
·Zöldturizmus·Utolsó frissítés: undefined

A turisztikai ágazatban is napról napra jelennek meg digitális megoldások Európa szerte. Ennek jegyében egy új, körforgásos turisztikai együttműködési platform (HUB) elindítását jelentette be a RE-CONNECT projekt partnersége - tudtuk meg Hegedűs Istvántól, a projektet vezető székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársától.

Az Erasmus+ program keretében megvalósuló RE-CONNECT projekt célja, hogy a kevésbé frekventált turisztikai desztinációkban dolgozók kompetenciafejlesztését felgyorsítsa egy zöldebb és digitálisabb megközelítés megvalósításával. A HUB célja, hogy lehetőséget biztosítson a helyi idegenforgalomban dolgozók számára, hogy egy közös hálózat keretében megoszthassák tapasztalataikat, kihívásaikat és legjobb munkagyakorlataikat.

A körforgásos turizmus együttműködési központ különböző funkciókat tartalmaz, például egy ötletmegosztó felületet, egy interaktív körforgásos turisztikai fórumot, fenntartható turisztikai ajánlatok online értékelőbázisát, egy interaktív csoportmunkát támogató funkciót, egy közösségépítő eszközt, tudás- és jó gyakorlat gyűjteményt egész Európából, a körforgásos turizmusról szóló képzési anyagokat és közös értékalkotási (co-creation) útmutatókat.

A litván, olasz, szlovén, ír és magyar szervezetekből álló partnerség fő célkitűzése a zöld és digitális megoldások elterjesztése a kevésbé frekventált turisztikai desztinációkban, a vidéki területek gazdasági potenciáljának előmozdítása, a versenyképes turizmus fejlesztése, valamint a helyi idegenforgalomban dolgozók digitális és fenntarthatósággal kapcsolatos kompetenciáinak növelése.

A körkörös turisztikai együttműködési HUB ingyenesen elérhető minden turisztikai területen dolgozó szakember, szolgáltató számára. 

A platformra regisztráló turisztikai szakemberek és szolgáltatók kényelemesen, otthonról fejleszthetik kompetenciáikat, új módszereket sajátíthatnak el arról, hogyan tehetik fenntarthatóbbá turisztikai kínálatukat. Regisztráció után a tagok kapcsolatba léphetnek más idegenforgalomban dolgozó szakemberekkel, megoszthatják tapasztalataikat, és hozzáférhetnek az Európa területéről összegyűjtött tudás és bevált gyakorlatok gazdag tárházához. A körforgásos turizmus együttműködési központra való regisztrációhoz látogasson el a https://reconnecthub.eu/register/ weboldalra.

A RE-CONNECT-ről és a projekt céljairól további információkat a https://reconnecthub.eu/ oldalon, valamint a valamint a KDRIÜ honlapján és Facebook-oldalán talál. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek