2 évnél régebbi cikk

Már várják a terveket a börgöndi repülőtér átalakítására
·Hírekrepülőtér·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMár várják a terveket a börgöndi repülőtér átalakítására
·Hírekrepülőtér·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus 26-ig lehet ajánlatot tenni a székesfehérvári önkormányzat közbeszerzésén.

Nyílt tender jelent meg a börgöndi repülőtér fejlesztésére, szúrta ki az uniós közbeszerzési közlönyben a Napi.hu.

Az Alba Airport Repülőtér belföldi légiforgalmat lebonyolító, sport és üzleti célú kisrepülőtér lesz, polgári célú, nem nyilvános repülőtérként fog működni. Paraméterei megfelelnek az ICAO 3C előírásainak. Így a futópálya hossza: 1  200 és 1 800 méter  közötti,  a repülőgép szárnyfesztávolság 24-36 méter, a főfutómű kerekek külső távolsága pedig 6-9 méter.

A nyertes ajánlattevő feladata a fejlesztési elképzelések vizsgálata, megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, a projekt megvalósíthatóságának alátámasztása, a legmegfelelőbb változat kiválasztására vonatkozó javaslat és részletes tervezési program elkészítése.

Az ajánlattevőnek többek között rendelkeznie kell legalább egy intermodális terminál vagy állomás kialakítására vagy fejlesztésére irányuló, vagy közlekedési kapcsolattal rendelkező áruforgalmi központ vagy logisztikai központ vagy ipari park kialakítására vagy fejlesztésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó referenciával.

Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség. Az ajánlattételi határidő augusztus 26. 

A lap megjegyzi, hogy a kormány tavaly novemberben 750 millió forintot hagyott jóvá az Alba Airport Repülőtér sport- és üzleti célú nyilvános polgári kisrepülőtér fejlesztéshez szükséges részletes megvalósíthatósági tanulmány készítéséhez.

Kapcsolódó
Elkezdődött a börgöndi repülőtér fejlesztésének tervezése

A közlekedés kapcsán a börgöndi repülőtér fejlesztéséről, az elektromos autóbuszokról, a tudomány és innováció területén pedig az Óbudai Egyetem technológiai kutatóközpontjáról tárgyalt Székesfehérvár polgármestere az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőjével.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek