2 évnél régebbi cikk

A Zichy ligetben lesznek a koncertek, de nem lesz tűzijáték augusztus 20-án, és Lecsófesztivál sem szeptemberben
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
A Zichy ligetben lesznek a koncertek, de nem lesz tűzijáték augusztus 20-án, és Lecsófesztivál sem szeptemberben
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

A megjelent kormányrendelettel szinkronban véglegesítette az önkormányzat a következő 2 hónap székesfehérvári programjait.

"Megjelent a rendezvényeket szabályozó kormányrendelet, amely alapján véglegesíthettük a következő 2 hónap önkormányzati rendezvényeinek a sorsát, véglegesíthettük a lehetőségekhez mérten a programokat, a helyszíneket" - tette közzé szerdán Cser-Palkovics András polgármester.

Ami jó hír, hogy a Székesfehérvári Királyi Napok keretében a Bregyó közben tervezett koncerteket a korábban már megszokott Zichy ligeti helyszínen tudják megtartani. Létszámkorlátozás és védettségi igazolvány nélkül lehet majd részt venni az István, a király koncertelőadásán, a Best of Geszti koncerten, valamint az Alba Regia Néptáncegyüttes augusztus 22-i fesztiválzáró műsorán.  

Az Öreghegyi Mulatságokat az eredetihez képest bővített tartalommal tudják majd megtartani a szokott helyszínen, közelítve a járványidőszak előtt megszokott programokhoz.

Tűzijátékra azonban sem augusztus 19-én, sem augusztus 20-án nem kerül sor városunkban - emelte ki a polgármester, hozzátéve, sajnos nem jó hírek is vannak.

A Lecsófesztivált ugyanis idén sem tudják megrendezni. Ennek oka, hogy a hatályos járványvédelmi intézkedések ennél, a 10-15 ezer embert megmozgató rendezvénynél nem betarthatók. Amennyiben megpróbálnák megrendezni a fesztivált, jelentős változtatásokkal tehetnék csak meg, például le kellene zárni a területet, egyenként ellenőrizni kellene a beléptetést, a védettségi igazolványt és így tovább, mely a szervezők és a városvezetés szerint is ahhoz vezetne, hogy a Lecsófesztivál elveszti a hagyományos, jellegzetes közösségi hangulatát és légkörét. 

"Az pedig nem lehet cél, hogy Fehérvár egyik legjelentősebb, legkedveltebb hagyománya inflálódjon, elveszítse a megszokott értékét és karakterét, inkább várunk a megrendezésével addig, amíg valódi, teljes formájában kaphatjuk vissza a Lecsófesztivált. Ezek miatt magam is egyetértettem a javaslattal, annak ellenére is, hogy tudom: nagyon sokaknak fog hiányozni a Lecsó, nekem is. Bízom benne, hogy jövőre már teljes, hamisítatlan formában térhet vissza a Lecsófesztivál, a járvány teljes legyőzésének utolsó, nagy fehérvári jutalmaként!" - írja a polgármester.

A Székesfehérvári Királyi Napok részletes programját várhatóan hétvégén teszik közzé.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek