2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Mini napok a moziban, Hooligans és The Suicide Squad - Az Öngyilkos osztag
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári program
Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó, Mini napok a moziban, Hooligans és The Suicide Squad - Az Öngyilkos osztag
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus első teljes hétvégéjén is számos fehérvári és környéki programok közül válogathattok: többek között kilátogathattok a Művészkorzóra, elcsíphetitek a Mini napokat a Cinema Cityben, netalántán bulizhattok egy nagyot a Hooligans dallamaira az Agárdi Popstrandon.

Mozi: Mini napok
Mikor?: Augusztus 5-8., csütörtök-vasárnap
Hol?: Cinema City Alba

A Cinema City mozik kedvezményes jegyárral és animációs filmcsemegékkel várják a csemetéket augusztus 5. (csütörtök) és augusztus 8. (vasárnap) között!

A nyár legsikeresebb animációs filmjei mellett az augusztus 8-án premieres Flamik című filmre is kedvezményes jegy váltható a gyerekeknek, de a legnagyobb meglepetés, hogy ebben a 4 napban premier előtt megtekinthető a kicsik által már nagyon várt A kuflik és az Akármi című legújabb mozifilm is!

Koncert: Hooligans, B52, ACid/Dc
Mikor?: Augusztus 6., péntek 17:30
Hol?: Agárdi Popstrand

Magyarország legmenőbb huligánjai ismételten Fejér megyébe látogatnak, hogy az Agárdi Popstrandon pörgessék fel a zúzásra vágyó közönséget. Mert a Hooligans nótáira mindent lehet csinálni, csak egy helyben toporzékolni nem. Elég ha felcsendül a Királylány, a Legyen valami vagy az Illúzió, és akarva-akaratlanul is mindenki az ezer éve ismerős sorokat dúdolja. A Hooligans 1996-ban indult hódító útjára, azóta pedig az ország egyik legnépszerűbb együttesévé nőtte ki magát. Koncertjeiken garantált a telt ház, és az is becsülendő, hogy nem feltétlenül a régi sikereikből élnek meg, hanem újabb és újabb sikergyanús dalokkal bizonyítják, ha rockról van szó, akkor még mindig az élmezőnyben van a helyük.

Színház: "Mert ehhez van kedvünk..."
Mikor?: Augusztus 6-7., péntek-szombat
Hol?: Színház Kávézó

Élőbeszédes, élőzenés 100 perces esztrád műsorral várják az érdeklődőket a Színház Kávézóban. Hogy miért ez a címe az estének? Mert. Ahogy az eseménynél írják: "Mint oly sokan, mi is alig vártuk, hogy véget érjen a bezártság. Vártuk, hogy újra kezdhessünk. Vártuk, hogy zenélhessünk. Vártuk, hogy társaságba menjünk. Vártuk, hogy nevethessünk magunkon. Vártuk, hogy ünnepelhessük az életet. Csak így, ilyen egyszerűen. Mert ehhez van kedvünk." További infókat ide kattintva találhattok.

Mert ehhez van kedvünk...

Facebook/Vörösmarty Színház

Mozi: Családi vetítések a Barátságban
Mikor?: Augusztus 7., szombat 16:00
Hol?: Barátság Mozi

A nyári vakáció utolsó hónapjában több családi előadást is tart a fehérvári Barátság mozi. A város művészmozijában nemcsak szombati, hanem hétköznap délelőtti és délutáni vetítések is lesznek a műsoron lévő új animációs filmekből.

A nyár, sőt az év egyik sikerfilmjének ígérkezik a témája szerint is nyári amerikai animációs kalandfilm, a Luca. A gyönyörű olaszországi tengerparti településen játszódó film hőse és címszereplője egy kisfiú, aki feledhetetlen, fagylalttal, tésztával és végeláthatatlan robogózásokkal teli nyarat él át.

A Barátság mozi augusztus 7-én, szombaton 16 órakor vetíti először, ezt követően 13-án, pénteken 14 órakor és 19-én, csütörtökön 10 órakor is láthatja a közönség.

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Augusztus 7., szombat 17:00
Hol?: Belváros

Szombaton zárul a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ belvárosi rendezvénysorozata, hiszen jövő héttől már a Székesfehérvári Királyi Napok részese lehet a közönség. Az utolsó Művészkorzót a Vörösmarty Színház színművészei, a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcosai és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészei társaságában tölthetjük, és erre a záróeseményre kivételesen hat királyi óriásbáb látogat el.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje a múlt szombati Művészkorzón

Facebook/Fehérvári program

Csillagászat: A csillagok alatt
Mikor?: Augusztus 7., szombat 21:30-23:0
Hol?: Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló

Hogy minél többekhez jusson el a csillagos égbolt megfigyelésének élménye – ez a célja az Egy hét a csillagok alatt programsorozatnak, országszerte számos helyszínen szervezett csillagászati bemutatókkal.

Ha az időjárás kegyes lesz, augusztus 7-én, szombaton 21.30-23 óra között a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban lesz lehetőség megszemlélni a Naprendszer két legnagyobb bolygóját, a Szaturnuszt és a Jupitert. „Emellett pedig egy szabadszemes égbolttúrán is részt vehetnek, ahol bemutatjuk az északi égbolt fontosabb csillagképeit, segítségükkel ókori mondák világába kalandozunk el.” – olvasható az esemény meghívójában.

Borult idő esetén távcsőbemutatóval és csillagászati előadással várják az érdeklődőket a Fürdő sor 3. alatt. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: itt kell jelentkezni.

Fehérvári csillagvizsgáló

Facebook/Székesfehérvári csillagvizsgáló

Mozi: The Suicide Squad - Az Öngyilkos osztag
Mikor?: Augusztus 5-től
Hol?: Cinema City Alba

A Warner Bros. - tanulva az öt évvel ezelőtti film fiaskójából - ismételten nekifutott a DC rosszfiúinak össznépi csörtéjének, a The Suicide Squad - Az Öngyilkos Osztagnak, amelyben régi és vadiúj arcok is egyaránt felbukkannak. Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és a többiek életük legveszélyesebb küldetésére induljanak, hogy cserébe lefaragjanak valamicskét a börtönbüntetésükből.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek