2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, EFOTT, családi piknikek és Free Guy
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, EFOTT, családi piknikek és Free Guy
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvége igencsak mozgalmas lesz: elstartol a Székesfehérvári Királyi Napok, belecsap a lecsóba az EFOTT, lesznek családi piknikek és a moziban is bemutatkozik a Free Guy.

Kultúra: Székesfehérvári Királyi Napok fesztiválnyitány
Mikor?: Augusztus 13., péntek 20:30
Hol?: Nemzeti Emlékhely

A Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata 2021-ben is látványos megnyitóval kezdődik: augusztus 13-án, pénteken 20.30 órakor a Nemzeti Emlékhelyen mutatják be a legjelentősebb Árpád-házi uralkodókat megidéző Egyensúlyünnep című dramatikus történelmi játékot Matuz János művészeti intendáns rendezésében.

A Szent Istvánt, Szent Lászlót, Könyves Kálmánt, III. Bélát, IV. Bélát, Kun Lászlót és III. Andrást, valamint Szent Erzsébet és Szent Margit alakját megjelenítő darabban a főszerepeket Balogh Mihály, Szabó Miklós és Pál-Nagy Botond játsszák.

A Székesfehérvári Királyi Napok teljes programját ide kattintva találjátok.

Fesztivál: EFOTT
Mikor?: Augusztus 10-15., kedd-vasárnap
Hol?: Sukoró

Bekezdett az idei EFOTT (augusztus 10-15.), amely az elmúlt évek során Magyarország egyik legnagyobb és legjobb bulijává nőtte ki magát.

A rendezvény történelmébe olyan külföldi előadók vésték bele nevüket, mint Sean Paul, Tinie Tempah, Shaggy, Jessie J, Rita Ora, John Newman, Rudimental és a Lost Frequencies, idén pedig a brutálisan nagy parádét csapó (és már többször is csábított) Flo Rida és a legenda-státuszban tündöklő Scooter slágereire tombolhat a nagyérdemű.

Hogy a hazai kedvencekről se feledkezzünk meg, többek között fellép a Halott Pénz, a Wellhello, Majka & Curtis, a ByeAlex és a Slepp, a Punnany Massif, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow és Rúzsa Magdi, illetve a retró szerelmesei is megtalálhatják számításaikat - az előadók teljes névsorát ide kattintva találjátok.

Család: Családi piknik
Mikor?: Augusztus 14-15., szombat-vasárnap
Hol?: Zichy liget, Jávor Ottó tér, Széna tér

A Székesfehérvári Királyi Napok második napján családi piknikre invitál a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Zichy liget árnyas fái alá. Az eseményen igazi családi kikapcsolódás várja a vendégeket sok-sok játékkal, kézműves foglalkozásokkal, muzsikával.

Szombaton a Jávor Ottó téren is színes programokon vehetnek részt a városrészi piknikre kilátogatók. Mesés kalandozásra hívja Boribon 14 órától a legkisebbeket, majd 15.30 órakor kezdődik a Főnix Rock and Roll SE és a Free Spirit Dance táncbemutatója.

Vasárnap pedig a Széna téren várják érdekes programokkal a piknikezőket:

Zene: Zenélő Kultúr Udvar
Mikor?: Augusztus 15., vasárnap 15:00-19:00
Hol?: Oskola utca

A Fehérvári Polgárok Egyesülete hagyományosan idén is megrendezi a Zenélő Kultúr Udvart, melyre szeretettel várnak mindenkit augusztus 15-én, vasárnap 15-19 óráig. Az Oskola u. 10. szám alatti hangulatos belső udvaron 10 festő festményeket készít, miközben a felállított sátor alatt az előadók változatos zenei és prózai előadásokkal szórakoztatják a jelenlévőket. A fellépők névsorát az egyesület honlapján található részletes programajánlóban találják.

Zenélő Kultúr Udvar

Fehérvári Polgárok Egyesülete

Mozi: Free Guy
Mikor?: Augusztus 12-től
Hol?: Cinema City Alba

A héten végre bemutatták a koronavírus miatt sok más alkotással egyetemben ide-oda ingázó Free Guyt, amelyben a manapság egyre felkapottabb és jópofább Ryan Reynolds megmutatja, milyen egy videójátékban állatkodni. És ennyi. De most komolyan, ennél zseniálisabb filmet rég hoztak tető elő! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek