2 évnél régebbi cikk

Gázolt a vonat Gárdonynál, késések várhatók
·KözlekedésMÁV·Utolsó frissítés: undefined
Gázolt a vonat Gárdonynál, késések várhatók
·KözlekedésMÁV·Utolsó frissítés: undefined

A helyszínelés végéig – várhatóan kora estig – egy vágányon haladhatnak a vonatok Gárdony és Ódinnyés között.

Elgázolt egy embert egy gyorsvonat Gárdonyban, a vasútállomás közelében - tájékoztatott a VÉSZ. A műszaki mentést végző székesfehérvári hivatásos tűzoltók átvizsgálják a szerelvényt, és segítenek a vonaton lévő mintegy kétszázötven embernek leszállni.

A MÁVInform pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyszínelés végéig – várhatóan kora estig – egy vágányon haladhatnak a vonatok Gárdony és Ódinnyés között. Ez érinti a dél-balatoni és az észak-balatoni, valamint a Székesfehérvár-Szombathely vonalakat is.

A késések és torlódások csökkentése érdekében:
  • A Balatonfüredről 14:23-kor Budapestre elindult Vízipók InterRégió (19713) csak Székesfehérvárig közlekedik.
  • A Déli pályaudvarról 17:30-kor Balatonfüredre induló Vízipók InterRégió (19726) csak Székesfehérvártól közlekedik.
  • A Székesfehérvárról 14:48-kor a Déli pályaudvarra indult Z30-as vonat (4513) késése miatt csak Budapest-Kelenföldig közlekedik.
  • A Déli pályaudvarról 16:10-kor Székesfehérvárra induló Z30-as vonat (4536) csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik. Utasai a Déli pályaudvarról 16:05-kor induló Déli->Parti sebesvonattal (18506) utazhatnak Budapest-Kelenföldig, a vonat 5 perccel később indul a Déli pályaudvarról.
A gázolásban érintett Balaton IC (IC 1875) utasai Gárdonytól a Kék Hullám IC-vel (IC 19795) utazhatnak tovább várhatóan 16:25-kor.
Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók