2 évnél régebbi cikk

Mennyire fiatal a magyar lakosság?
·Életmódérdekesség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/MabelAmber
Mennyire fiatal a magyar lakosság?
·Életmódérdekesség·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus 12-én ünnepeltük a fiatalok világnapját, hazánkban a lakosság 17%-t adják a 15 és 29 év közöttiek, összesen 1,7 millió fiatal él hazánkban. Ezzel az aránnyal az Európai Unió listájának középmezőnyében helyezkedünk el.

A Központi Statisztikai Hivatal összeállításából kiderül, hogy az EU területén 73,6 millió a 15 és 29 év közötti korosztály lélekszáma, az uniós tagországokban a fiatalok lakosságban mért aránya 14 és 21% között mozog. Magyarországon ezt a korosztályt 1,7 millióan alkotják, arányuk a teljes lakosságot nézve 17%, hazánk ezzel a középmezőnyben helyezkedik el.

A legtöbb fiatal Németországban él, 13,6 millió, ugyanakkor például a németek a lakosságra vetített arányt nézve mindössze 16,4%-s mutatóval rendelkeznek. A lakosság arányát tekintve a „legfiatalabb” országnak Ciprus számít, itt 21,2% a 15 és 29 év közötti lakosok aránya. Ciprust egy másik szigetország, Málta követi (19,7%), majd Dánia (19,3%) és Luxemburg (19,1%) következik.

Cipruson a legmagasabb, Bulgáriában a legalacsonyabb a fiatalok aránya

pixabay.com/JillWellington

A fiatalok aránya a teljes lakosságon belül Bulgáriában a legalacsonyabb, mindössze 14,5%, de nem áll sokkal jobban Szlovénia (14,8%), Olaszország (15%) és Csehország 815,1%) sem.

Korábban már írtunk róla, hogy hazánkban mely évben születettek vannak a legtöbben. A születési évekre lebontott számokat ide kattintva tudjátok megnézni. De foglalkoztunk hazánk lakosainak átlagéletkorával is, ezt az írásunkat itt éritek el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek