2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Mangalica Napok, Magyar Nemzeti Cirkusz, Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, Follow the Flow és EDDA Művek
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Székesfehérvár Turizmus
Fehérvári programok a hétvégére: Mangalica Napok, Magyar Nemzeti Cirkusz, Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, Follow the Flow és EDDA Művek
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Az ősz első hétvégéjén is számos fehérvári és környéki program közül válogathattok: többek között kilátogathattok a Mangalica Napokra, megleshetitek Magyar Nemzeti Cirkusz előadását, netalántán bulizhattok a Follow the Flow vagy az EDDA Művek koncertjein.

Cirkusz: Magyar Nemzeti Cirkusz
Mikor?: Szeptember 1-5., szerda-vasárnap
Hol?: Vásártér

Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb cirkusztársulata, a Magyar Nemzeti Cirkusz bemutatja The Show Must Go On című vadonatúj műsorát Székesfehérváron a Vásártéren, szeptember 1-5-éig! A több, mint 2 órás műsorban láthatóak zsiráfok, zebrák, púpos tevék.

Balett vágtázó lovak hátán, trambulin és orosz hintán az Adrenalin csoport, nyílpuska produkció, lovas akrobaták, Crazy Wilson a legendás halálkeréken és a közönség nagykedvencei Olaszországból: Stevie és Jones! A cirkuszi szupershowt a Nemzeti Cirkusz zenekara kíséri. Mindenkit szeretettel vár ifjabb Richter József Monte-Carlói Aranydíjas cirkuszigazgató és 70 fős társulata. Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.magyarnemzeticirkusz.hu

Gasztro: IX. Székesfehérvári Mangalica Napok
Mikor?: Szeptember 3-5., péntek-vasárnap
Hol?: Palotai kapu tér (Alba Plaza előtti tér)

Péntektől ismét a mangalicatenyésztők veszik birtokba az Alba Plaza előtti teret. Szeptember 3-5. között rendezik meg a IX. Székesfehérvári Mangalica Napokat. Mangalicatenyésztők és termékkészítők, helyben készült mangalica ételek, kistermelők piactere és kézművesek várják a kilátogatókat.

A tenyésztők többsége is a környékről érkezik a Mangalica Napokra, így az év többi részén is folytatódhat a kapcsolat közvetlenül vásárlók és tenyésztők között. Bár a "gasztrofesztiválok ősanyja", a Mangalica Napok, sokkal inkább egy gasztropiac, mint fesztivál, hiszen elsősorban nem enni, hanem a mangalica termékeket beszerezni érkeznek ide a vásárlók.

A mangalica termékek mellett más hazai kistermelők is megjelennek, így sajtot, házi lekvárt-szörpöt, mézet, olajat vagy akár fűszert is találhatunk a Palotai Kapu téren. Az érvényben lévő kormányrendelet szerint védettségi igazolvány nélkül látogatható a rendezvény. További infókat ide kattintva találhattok.

Lacikonyha nélkül nincs is Mangalica Fesztivál

Székesfehérvár Turizmus

Fesztivál: Trilla Fesztivál
Mikor?: Szeptember 3., péntek 12:00
Hol?: Martonvásár főtér

A Trilla Martonvásár új, de hagyományban gyökerező, ingyenes szabadtéri fesztiválja. Zenei piknik a Brunszvik-kastély zöldellő parkjában, szeptember 3. és 5. között: a Trilla változatos programokkal, kreatív foglalkozásokkal vár mindenkit, aki szereti a népdalokat, szeret táncolni, játszani, játszva tanulni, vagy idilli környezetben akarja hallgatni a magyar nép- és világzene friss tehetségeit és neves előadóit.

Gasztro: 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál
Mikor?: Szeptember 4., 8:30
Hol?: Pákozdi Pagony - Vadaspark és Arborétum

A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve. A fesztivált 2021-ben a Fejér Megyei Vadásznappal és Megye Korzóval együtt bonyolítják le.

Család: Szedreskerti piknik a szigeten, őszköszöntő piknik a Tóvárosban

Mikor?: Szeptember 4-5., szombat-vasárnap
Hol?: Csónakázó-tó, Tóváros

Szedreskerti piknik: bábszínház, koncertek, táncos bemutató, operett- és musicalslágerek – színes programmal várja a városrészben élőket a Szedreskerti piknik szeptember 4-én, szombaton a Csónakázó-tó szigetén, ahol minden korosztály számára kínálnak programot egész délutánra. A rendezvény ingyenes.

Őszköszöntő piknik: többéve hagyomány, hogy a városrész lakói együtt búcsúztatják a nyarat és köszöntik az ősz – idén szeptember 5-én, vasárnap délelőtt 10 órától várják az eseményre a városrészben élőket. Többek között gyerekfoglalkozások, bábszínház, táncbemutató és közös mozgás is szerepel az egész napos programban, amelyben fellép Závodszky Noémi és Gájer Bálint is.

A piknikezés az egyik legkedveltebb páros időtöltés

videoblocks.scom

Koncert: Liget - Follow The Flow, Azahriah
Mikor?: Szeptember 3-4., péntek-szombat 
Hol?: Liget

Fehérvár új, egész nyáron át tartó rendezvénysorozata, a Liget július másodikától augusztus végéig minden hétvégén élőzenés koncertek és partik váltják egymást az Újváralja soron, a FEZEN fesztiválterületén.

Szeptember 4-én, szombat 18 órától Follow The Flow és Azahriah várja majd a kilátogatókat a közel 4 ezer fő befogadására alkalmas fesztiválterületen.

Szeptember 3-án, pénteken 19:30-tól a Tankcsapda és a Phoenix RT várja majd a kilátogatókat a közel 4 ezer fő befogadására alkalmas fesztiválterületen. Szombaton 18 órakor pedig a Follow the Flow, illetve Azahriah ad majd koncertet ugyanitt.

Sport: Futókörök Napja
Mikor?: Szeptember 5., vasárnap
Hol?: Halesz-liget

Vasárnap tartják a Futókörök Napját az ország tíz pontján, köztük Székesfehérváron is. A Haleszben rendezett eseményen reggel 9 órától regisztrálhatnak a futók, a versenyek pedig 10 és 18 óra között lesznek. A versenyek az Országos Futópálya-építési Programban nemrégiben átadott futópályákon zajlanak, amelyek egymással is versenyeznek, azaz az egyes helyszíneken induló versenyzők nemcsak maguknak, hanem városuknak is gyűjtik a kilométereket.

Nevezési díj nincs, de a hatályos járványügyi előírások szerint a részvétel védettségi vagy oltottsági igazolványhoz kötött. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy pedig érvényes oltottsági vagy védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete mellett vehet részt az eseményen.

Kapcsolódó
Tapasztalt futóval próbáltuk ki az új futópályát a Haleszban - íme az eredmény!

Megnéztük, milyen az új futópálya a Haleszban. Tesztalanyunk, Kaufer Tamás, amatőr futó és versenyszervező nem panaszkodott, sőt! Szerinte jobb, mint a Bergyóban korábban kialakított rekortánpálya.

Koncert: EDDA Művek
Mikor?: Szeptember 5., vasárnap 19:00
Hol?: SZIKM Gorsium Régészeti Park

Vasárnap sor kerül az EDDA Művek koncertjére, amely során dalaik olyan elemi erővel söpörnek végig majd a Gorsiumon, amit aztán tényleg nem szabad kihagyni.

A Griff néven indult brigád 1974-ben váltott EDDA-ra, majd 1980-tól már EDDA Művekként járták az országot. A tagok ezt az évszámot tekintik a zenekar születési évének, a művek-szó pedig azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban kezdte pályafutását. Azóta pedig számos slágerrel örvendeztettek meg minket: A kör, az Álmodtam egy világot, a Gyere őrült, vagy a Kölyköd voltam is mind-mind olyan nóta, amelyet a legtöbben álmukból felkelve is kívülről fújnak.

A kapunyitás 18 órától várható, majd 19 órától következik a Pataky Művek, 20 órától pedig az EDDA Művek koncertje.

Ha nincs még jegyed, itt megvásárolhatod: https://www.jegy.hu/program/edda-muvek-koncert-unplugged-gorsium-regeszeti-park-125856

Koncert: “Míg csillaggá nem lesz az életed” - AWS koncert Siklósi Örs emlékére
Mikor?: Szeptember 5., vasárnap 18:00
Hol?: Budapest Park

Szeptember 5-én, Siklósi Örs születésnapja után egy nappal szeretnének méltón megemlékezni róla egy hatalmas koncert, ünneplés keretein belül a Budapest Parkban, zenész kollégái, példaképei, tanítványai, családja, barátai és persze a rajongók gyűrűjében. Az eseményen az AWS zenészei rengeteg vendéggel kiegészülve tisztelegnek Örs emléke előtt.

A befolyt profitból Örs családja létrehozza a Siklósi Örs Alapítványt, ami többek között olyan célokat tűz ki maga elé, mint hogy összegyűjti és kiadja Örs még meg nem jelent verseit és dalait, illetve vállalja egy zenei tábor megszervezését, amelyet még Örs maga álmodott meg. Ezen kívül terveik szerint évente pályázatot írnak ki, ahol kezdő zenekarok igényelhetnek támogatást karrierjük beindításához.

Kiállítás: Magony Henriett festménykiállítása

Mikor?: 2021.szeptember 03. (péntek) 17:00 órai kezdettel
Hol?: Árpád Fürdő kiállító terme Székesfehérvár, Kossuth utca 12.

Szeptember 30-ig látható a Varázs(tár)lat című festménykiállítás a Kossuth utcában, Magony Henriett festményeiből. A megnyitót péntek délután tartják, Fornai Miklós zongoraművész közreműködésével.

Magony Henriett kiállítása

Magony Imre

Könyv: Könyvheti programok

Mikor?: Szeptember 2-től 10-ig
Hol?: Városszerte több helyszínen

Író-olvasó találkozóval és koncerttel indul a Vörösmarty Mihály Könyvtár 92. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó programsorozata szeptember 2-án, csütörtökön. A Zsolt Utcai Tagkönyvtárban 17 órától Bauer Barbarával Gábor Gina újságíró beszélget, majd 18 órától a Központ Olvasótermében a hivatalos megnyitót követően a Kávészünet együttes ad koncertet.

Szeptember 3-án, pénteken 16:30 órakor a Tolnai Utcai, majd 18 órakor a Mészöly Géza Utcai Tagkönyvtárban Baráth Viktóriával találkozhatnak az olvasók. Az Olvasóteremben, Bartók Béla téren 17.30 órakor nyílik a Régi könyv – új kiadás című kiállítás, amelyet Varga Gábor Farkas képzőművész nyit meg. Szeptember 4-én, szombaton 10 órától a gyerekeket várja a Puszirablók írója,  Vig Balázs a Gyermekrészlegben, hogy egy vidám, kreatív foglalkozáson ismerkedjenek a könyv szereplőivel.

A város több könyvtárában is várják programok az olvasókat

Kiss László

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek