2 évnél régebbi cikk

5+1 fehérvári útszakasz és kereszteződés, amit felújítások miatt érdemes szeptemberben elkerülni
·Közlekedésútlezárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
5+1 fehérvári útszakasz és kereszteződés, amit felújítások miatt érdemes szeptemberben elkerülni
·Közlekedésútlezárás·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár több fontos kereszteződését és útszakaszát is felújítják. Összegyűjtöttük, melyikeket érdemes szeptemberben elkerülni.

1. Budai út  (Gáz utca és a Királysor közötti szakasza)

A Budai út felújítása július utolsó hetében kezdődött és a nem várt nehézségek ellenére is szeptember végéig befejeződik. Az egysávos közlekedés nem könnyíti meg a fehérváriak mindennapjait, de szükség van rá, hiszen a felújítás érinti az ivóvíz, a szennyvíz és az elektromos hálózatot is, továbbá a csapadékvízelnyelők jó részét is át kell építeni. 

2. Budai út – Lövölde – Gáz utca kereszteződés

Bár szervesen a Budai út felújításához tartozik, de az élénk áthaladó forgalom és a „nem számítottunk rá problémák” miatt külön kiemeljük. Ebben a csomópontban azért csúszott a kivitelezés, mert a közműegyeztetetések szerint eredetileg csak kettő keresztezte volna egymást, de a munkálatok közben még hatféle vezeték került elő. Ezek közül egy egy felhagyott gázvezeték volt. 

A munka a héten új fázisához érkezik, ugyanis szeptember 7-én, kedden 7 órától előreláthatólag 2021. szeptember 11-én, szombaton 18 óráig forgalomkorlátozás lesz a Budai út – Gáz utca – Lövölde utca csomópontban. A munkavégzés időtartama alatt csak egyenesen lehet haladni, tilos a Budai útról a Lövölde utcára és a Gáz utcára lekanyarodni, valamint a Gáz utcáról és a Lövölde utcáról a Budai útra ráhajtani. 


3. Prohászka-Horvát István kereszteződés

A Prohászka Ottokár utca felújítása is elkezdődött szeptember 6-án, hétfőn, ezért a Prohászka Horvát István kereszteződésében egy-egy sávra szűkül az út. Nem lehet jobbra kanyarodni a Horvát Istvánról a Prohászkára. Az utcát csak a vasútállomás felől lehet megközelíteni.

A Prohászka utca Esze Tamás és Horvát István utca közötti szakasza ideiglenesen zsákutca lesz. A munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak.

4. Hosszúsétatér Balatoni út és a Horvát István utca közötti szakasza

Szeptember 6-án hétfőtől október végéig a burkolat felújítása miatt egyirányúsítják a Hosszúsétatér Balatoni út és Horvát István utca közötti szakaszát. A Cutler Gym (volt Stop éterem), valamint a Vízügyi Igazgatóság bejárata kétirányú marad, azaz a Balatoni út felé és felől is elérhető, illetve elhagyható.

5. Kisfaludi és keleti M7-es lehajtó

A Budapest-Balaton kerékpárút építése miatt július óta nehezebben lehet Kisfalud, Pákozd és Sukoró irányába, valamint az M7-esre lehajtani. Kisfalud és Fehérvár között továbbra is ugyanúgy lehet közlekedni, de a városrész felül nem lehet az M7-es irányába balra kanyarodni. Ráadásul a Fehérvár felől érkezők az M7-est és Agárdot egy egyirányúsított terelőúton közelíthetik meg. A munkálatokkal a tervek szerint szeptember közepére végeznek.


+1 Kis Budai út – Várkörút kereszteződés

Bár még egy ideig használható, de várhatóan szeptember végétől a kis Budai úton az ivóvíz, a szennyvíz és csapadékcsatorna cseréje és felújítása is elindul. A Budai út - Várkörút kereszteződésében is két nagy aknát kell építeni, akárcsak a Horvát István - Prohászka kereszteződésben, de teljes csomóponti lezárás nem lesz, egyes forgalmi irányok a munkálatoktól függően használhatóak lesznek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek