2 évnél régebbi cikk

Nemzeti Akadémia lett az if. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
jegkorongakademia.hu
Nemzeti Akadémia lett az if. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Stephan Lundh és Bartalis Balázs is csatlakozik a Nemzeti Akadémia stábjához.

A székesfehérvári városházán tartott sajtótájékoztatót az ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémia, amelyen Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Városának polgármestere, Vargha Tamás, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, Fekti István az ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója és Kovács Csaba, az ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémia szakmai igazgatója vett részt - írja a jegkorongakademia.hu. 

Az eseményen először Vargha Tamás szólalt fel, aki elmondta:

„Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia megkapta a Nemzeti Akadémiai státuszt, amellyel remélhetőleg továbbra is a magyar hoki bölcsője lesz.

Természetesen a finanszírozásban is kell egy biztos láb, amelyen továbbra is dolgozunk a kormánnyal, a polgármester úrral, és mindenkivel, aki ebben társunk lesz.”
 
Utána következett Dr. Cser-Palkovics András: „Ez egy fontos állomás, amely ismét nem történhetett volna meg, ha a fehérvári közösség nem előzi meg a saját korát. Mindig ez kellett ahhoz, hogy legyen egy cél, amit meg lehet valósítani. A mostani állami döntés, egy nagyon helyes döntés, nem csupán a mi akadémiánknak, hanem a magyar jégkorongnak is. Ha Székesfehérvárról beszélünk, azt gondolom nem volt kérdés, hogy nemzeti címet kap az akadémia, de rengeteg idő és fáradtságos munka áll amögött, hogy ezt ma már természetesnek vehetjük.”
 
Az Akadémia ügyvezető igazgatója, Fekti István szerint „nagy fába vágtuk a fejszénket, óriásit kell lépnünk, és méltón képviselni a fehérvári jégkorong sportot. Ez a cím, az elmúlt 11 év munkájának is szól, illetve az 1977 óta íródó székesfehérvári hoki történelmének is. Állunk elébe a kihívásoknak.”
 
Kovács Csaba szakmai igazgató először a szervezet víziójával kezdte beszédét, majd két jelentős bejelentést is tett.

A jövőben mentoredzőként tevékenykedik majd az ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémián Stephan Lundh. A svéd szakember hatalmas tapasztalattal bír, háromszor is megnyerte edzőként a világ egyik legjobb bajnokságát, az Svéd Hoki Ligát. 2005-ben Svédország legjobb edzőjének is megválasztották.

Nem elhanyagolható tény, hogy jól ismeri a magyar jégkorongot, hiszen 2011 és 2014 között három idényen át vezette a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát, ezalatt két bajnoki címet is szerezve.

A 61 éves Lundh 2007 és 2010 között hazája U18-as válogatottját irányította, így az utánpótlásképzésben is nagy tapasztalattal bír.
Stephan Lundh-val hamarosan hosszabb interjút olvashatnak weboldalunkon!
 
Az Akadémiának sikerült megegyezni továbbá Bartalis Balázzsal is, aki innentől a fiatalok egyéni képzéséért felel majd. Balázs ezer szállal kötődik Székesfehérvárhoz, többek között bátyja a Hydro Fehérvár AV19 játékosa.

A szakember jelenleg a svéd bajnoki címvédő Vaxjö Lakers együttesének képességfejlesztő edzője.

Először is szeretném megköszönni a bizalmat az akadémia vezetőségének, de legfőképpen Kovács Csabának, aki az elejétől olyan nyitottsággal és bizalommal keresett meg, amely nagyon sok sportvezető számára példaértékű lehetne.

Nem is gondolkodtam sokat ezen a lehetőségen, egyből igent mondtam. Az a tény, hogy Stephan Ludh-ot a stábban tudhatjuk, annak a komolyságát jelzi, hogy az akadémia szándékai rendkívül előremutatóak. Stephan nem egyszer nyert svéd bajnokságot, itt kint is elismert edzőről van szó, és azt gondolom, hogy az ő megszerzése hatalmas fegyvertény.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek