2 évnél régebbi cikk

Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlása
·HírekVelencei-tó·Utolsó frissítés: undefined
Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlása
·HírekVelencei-tó·Utolsó frissítés: undefined

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) ugyanis a lehalászást, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pedig a Zámolyi-víztározó leengedését kezdte meg.

Már folyik a víz a Zámolyi-víztározóból a Pátkai-víztározóba, és a MOHOSZ is elkezdte a halállomány lehalászását - írja a Pecaverzum.

"Szakaszosan zajlik a leengedés, egyelőre csak kis mennyiségben. Naponta változik, és folyamatosan növelni fogjuk. Ez sem lesz rövid folyamat, egész októberben is zajlani fog. Az a fontos, hogy a Pátkai-víztározóból a Velencei-tóba meg tudjuk engedni a vizet, de egyelőre erről még szó sincsen" – mondta Siklós Gabriella, az OVF szóvivője.

A vizet azért kell pihentetni egy kicsit Pátkán, hogy a levegő és a víz tovább hűljön, ezáltal javuljon a minősége. 

A lehalászással kapcsolatban Dérer István, a MOHOSZ főigazgatója azt nyilatkozta: "A Pátkai-víztározóban lévő halak becsült össztömege 800 mázsa körül lehet, és ebben még nincs benne az inváziós fajnak számító ezüstkárász (törpeharcsa és busa nincs a vízben)."

Majd hozzátette: a lehalászott halak különböző horgászvizekbe kerülnek, a hálóba kerülő keszegeket viszont teljes egészében áttelepítik a Velencei-tóba. 

Borítókép: turizmus.szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek