2 évnél régebbi cikk

Még mindig keresik Adriennt, aki nem bánatában dobhatta brilliáns gyűrűjét a Velencei-tóba
·Hírekgyűrű·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
velencespa.com
Még mindig keresik Adriennt, aki nem bánatában dobhatta brilliáns gyűrűjét a Velencei-tóba
·Hírekgyűrű·Utolsó frissítés: undefined

Néhány hete az fmc.hu is beszámolt Adrienn gyűrűjéről, ami a Velencei-tóból került elő. Molnár Péter, a megtaláló szeretné visszaadni neki, de Adrienn még nem jelentkezett, hiába osztották meg sokan több felületen is a felhívást.

Fémkeresőzés: túl a romantikán

Adrienn gyűrűjét még májusban találta meg egy alapos fémkeresős átvizsgálás során Molnár Péter a Velence Spa & Resort Strandján.

„A fémkeresőzés nem annyira romantikus, mint ahogyan sokan gondolják. Nem elég egy műszer, amivel neki lehet állni bárhol és bármikor a keresésnek. Engedélyköteles tevékenység, ami meghatározott területre és egy naptári évre érvényes. Ha valakit papírok nélkül rajtakapnak, nagyon könnyen megütheti a bokáját/ annak súlyos következményei lehetnek” - mondta Péter, aki többek között segíti a gödöllői Ferenczy Múzeumi Centrum és a Fejér Megyei Szent István Királyi Múzeum régészeinek munkáját is.

Kapcsolódó
Keresik Adriennt, aki ezt a brilliánsokkal kirakott gyűrűt veszítette el a Velencei-tóban

A Velencei-tóban találtak egy brillgyűrűt Velence Resort és Spa strandján, amelynek keresik a gazdáját.

A fémkeresőzést a gyakorlatban úgy kell elképzelni, mintha egy ecsettel egy focipályányi területet kellene centiről-centire átfesteni, sokszor nyakig érő, átlátszatlan vízben.
„A Velencei-tóban egy átvizsgálás során átlagosan 100-150 jelből - amit megások - általában tíz pénzérme, és csak egy, jobb esetben kettő ékszer vagy bizsutárgy kerül elő. A többi szemét, például söröskupak vagy valamilyen fémből készült alkatrész. Ezen kívül a Velencei-tó tele van még világháborús repeszgránát darabokkal és akár robbanótestek is előkerülhetnek. Előbbi csak zavaró, utóbbi akár életveszélyes is lehet. Ilyen esetben mindig értesíteni kell a hatóságot!”

Adrienn elveszítette vagy bedobta a gyűrűt?

Péter igyekszik olyan helyeket választani, amiket előtte nem jártak le sokan, de ha a partszakasz magánterület, akkor szükség van a tulajdonos szóbeli engedélyére is. Így került kapcsolatba a velencei hotellel is.

„Legalább kétszer jártam lent. 10 órát biztosan rászántam a strandra, mire a parttól 50-70 méterre a  vízben jelzett a műszer és megtaláltam a gyűrűt. Mivel viszonylag messze volt a szárazföldtől, feltehetően Adrienn nem bedobta, hanem elveszítette az ékszert. A víz nyáron hidegebb, mint a levegő, a szövetek összehúzódnak, egy ilyen helyzetben pedig elég labdázás közben egy rossz mozdulat, vagy ha valaki úgy alszik el a gumimatracon, hogy belelóg a keze a hullámokba, pillanatok alatt lecsúszhat az ujjáról még egy szoros gyűrű is. Hiába veszi valaki rögtön észre, hogy elveszett az ékszere, a Velencei-tó iszapos medrében szinte lehetetlen feladat megtalálni azt” - tette hozzá a férfi.

Mesterjegy: kulcs a tulajdonoshoz

Péter miután megtalálta a gyűrűt, alaposan megtisztította, hogy megnézze van-e az ékszerben mesterjegy. Mivel a briliánsokkal kirakott gyűrűbe szerencsére véstek ilyet, ezért innen csak egy lépés volt az ékszerész beazonosítása. A férfi rögtön felvette a kapcsolatot vele. 

Amikor a mester meglátta a gyűrűről készült fotó, rögtön eszébe jutott, hogy Adriennek hívták a hölgyet, aki több mint 10 éve készíttette náluk ezt a csodás tárgyat. A vezetéknévre azonban nem emlékezett, így a feljegyzéseit is át kellett néznie, ami hosszú hetekbe telt. Sajnos eredménytelenül. 

Kapcsolódó
Székesfehérvári ékszerkészítő alkotásai az országos divatbemutatón

A napokban tartották a fővárosi Ráday utcában Kovács Kinga divattervező saját névvel fémjelzett divatmárkája legújabb kollekciójának bemutatóját. A ruhák, táskák, csokornyakkendők mellett a székesfehérvári ékszerkészítő, Bita-Simon Erika páratlan nyakékei, karkötői és fülbevalói is emelték az est fényét.

Péter nem adta fel, hogy megtalálja a gyűrű gazdáját, ezért több platformon is közzétette a felhívást. Eddig eredménytelenül. Adrienn még nem jelentkezett.

Aki úgy gondolja, hogy övé a gyűrű, jelentkezzen. Az azonosításhoz szükség van arra, hogy az illető tudja:
    • az ékszerész és az ékszerbolt nevét
    • a várost, ahol az ékszer készült. 

A megtaláló elérhetősége: Molnár Péter, e-mail címe: 30planner@gmail.com

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek