2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Böndörödőke Maroshegyen, Móri Bornapok, Szent Mihály-napi piknik és Nincs idő meghalni
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Móri Bornapok
Fehérvári programok a hétvégére: Böndörödőke Maroshegyen, Móri Bornapok, Szent Mihály-napi piknik és Nincs idő meghalni
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Október első hétvégéjén is számos fehérvári és környéki program közül csemegézhettek: többek között kilátogathattok a Böndörödőkére Maroshegyen, körbenézhettek a Móri Bornapok, lazulhattok a Szent Mihály-napi pikniken, vagy elcsíphetitek a Nincs idő meghalnit a moziban.

Kiállítás: Kelemen Csaba - A golyóstoll
Mikor?: Szeptember 29-től
Hol?: KÖFÉM Művelődési Ház

Szeptember 29-e a golyóstoll feltalálójának és szabadalmaztatójának, Bíró László Józsefnek a születésnapja, ebből az alkalomból szervez kiállítást a KÖFÉM Művelődési Ház. Kelemen Csaba az elmúlt húsz évben több ezer darabot számláló tollgyűjteményre tett szert, ebből több mint hatszáz darabot láthatunk a tárlaton. Vannak szállodákból, biztosítótársaságoktól, vagyonvédelmi és gyógyszeripari cégektől, bankoktól származó darabok, köztük igazi ritkaságok, különlegességek is. A tárlat október 21-ig látogatható.

Gasztro: Móri Bornapok
Mikor?: Szeptember 30-október 3., 
Hol?: Mór

Hétvégén ismételten jön az egyik kedvenc gasztronómiai fesztiválom, a Móri Bornapok, amelynek tizenéves korunk óta rendszeres látogatói vagyunk a spanjaimmal. Míg eleinte csak a tömeg vonzott minket, addig az évek múlásával egyre több mindenre figyeltünk fel, így manapság már nemcsak a Lamberg-kastély előtti megújult parkban (na, meg a Wekerle Sándor Szabadidőközpont melletti vursliban) ütjük el az időt, hanem a boros bódékat körbejárva megízlelgetjük a móri borvidék nyújtotta folyékony örömöket. Aztán vadul csápolunk a pörgősebbnél-pörgősebb koncerteken - csak úgy, mint tinikorunkban. Ha már buli, akkor idén sem lesz híja az őrületnek, ugyanis míg pénteken a Karthago fülbemászó nótáit dalolhatjátok, addig szombaton már a Follow the Flow és a Brains robbantja fel a színpadot. Persze ezzel is csak a felszínt kapargattam, a teljes programot itt találjátok.

Színház: Komédia, gyerek-bűvészshow és női sorsok
Mikor?: Október 1-4., péntek-hétfő
Hol?: Igéző

Október 1-jén, pénteken 19 órakor kezdődik az Igézőben a Folyóügy című szkeccskomédia székesfehérvári bemutatója. A történet gerincét egy fiktív behajtáskezelő cég alkalmazottjának abszurd telefonbeszélgetései adják. Három fiatal színművész alakítja a 21 jelenet összesen 26 szerepét.  A szituációkat a magyar valóság ihlette, ahol egy kis hatalomra szert téve bárki kész pokollá tenni a másik életét, akár, ha postán, akár, ha buszon, vagy éppen a sarki kisboltban vagyunk. 
 
Október 3-án, vasárnap 11 órakor Zsiga Edwárd bűvész gyerekműsorára, az  Edu-Show-ra várják a családokat. Mágikus és mulatságos trükkökkel mulattatják a kicsiket és szüleiket. 

Október 4-én, hétfőn 19 órától láthatják a nézők Háy János: A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabját a Szabad Színház előadásában. Középpontban a nő, a gyerek, a lány, a feleség az anya és a szerető áll.

Család: Böndörödőke
Mikor?: Október 2., szombat
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti terület

A gyerekeket mesterségkóstoló játszóházzal, MintaKINCStár néven játékszigettel és népzenés-néptáncos programokkal is várják október 2-án, a Böndörödőkén, de lesz lovagoltatás és csikós bemutató is.

Nem marad el az íjászat és jurtabemutató a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesülettel, a Maroshegyi Szent Kristóf Ház pedig kiállítással készül a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Lesz régi könyvek vására, népművészeti vásár, és kitelepül a Gaja Környezetvédő Egyesület is. A program Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának, valamit Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselőjének támogatásával valósul meg. A rendezvény ingyenes. 

Család: Szent Mihály-napi piknik
Mikor?: Október 2., szombat
Hol?: Közösségi Központ - Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Egész napos rendezvényre hívja a vendégeket október első hétvégéjén a Közösségi Központ - Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: a Szent Mihály napi piknik hagyományos családi programjában meseelőadás, bűvész show, kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket, a színpadon fellép Buch Tibor és Nagy Feró is. A piknik része a délután négykor kezdődő, Fejér színei című megyei néptáncos találkozó, amelynek keretében 17 együttes mutatja be egy-egy koreográfiáját.

Mozi: Nincs idő meghalni
Mikor?: Szeptember 30-tól
Hol?: Cinema City Alba

Végre a mozikba került a 007-es ügynök legújabb, és egyben Daniel Craig utolsó bondos kalandja, a Nincs idő meghalni, amely felteszi a pontot az i-re a Casino Royale-lal beindított cselekményre. Persze közben James újra szerelembe esik, Billie Eilish a háttérben dalolászik, úgyhogy az új kémes filmben minden meglesz, ami szem-szájnak és Bond-rajongónak ingere. Irány a moziba be!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek