2 évnél régebbi cikk

Nem lehet éves autópálya-matricát venni október 1-től, csak közvetlenül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatótól
·Közlekedésautópálya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
commons.wikimedia.org
Nem lehet éves autópálya-matricát venni október 1-től, csak közvetlenül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatótól
·Közlekedésautópálya·Utolsó frissítés: undefined

Az utolsó negyedévre jobban megéri havi matricát vásárolni.

A közlekedők érdekében 2021. október 1-től leállítja a viszonteladói hálózatában az országos éves autópálya-matricák értékesítését -tette közzé oldalán a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.).

Az indok egyszerű: az éves matrica a tárgyévet követő év január végéig érvényes, így anyagilag jobban megéri az év hátralévő részében havi matricát venni bármelyik díjkategóriában tennénk is azt. Ráadásul a tapasztalatok is azt mutatják, hogy az éves matricavásárlás forgalmának 95 százaléka az első negyedévben történik.

„Ennek ellenére vannak olyan közlekedők, akik a tárgyévre az utolsó negyedévben vesznek országos éves vignettát, 2019-ben körülbelül 20, 2020-ban pedig mintegy 70 közlekedő tett így. Fontos tudni, hogy ügyfélszolgálatunk munkatársai az e-matrica vásárlás előtt is készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére bármilyen, a témában felmerülő kérdés kapcsán” – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Azok, akiknek valamiért mégis 2021-re érvényes országos, éves e-matricára van szüksége, az év hátralevő részében a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén meg tudják azt vásárolni 2021. október 1. után is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek