2 évnél régebbi cikk

Az X-Faktor a Vidiben van!
·Sportlabdarúgás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.molfehervarfc.hu
Az X-Faktor a Vidiben van!
·Sportlabdarúgás·Utolsó frissítés: undefined

Az X-Faktor Benned van! – mondja a népszerű tehetségkutató szlogenje. Nos, a labdarúgó OTP Bank Liga NBI 2021/2022-es szezonjában eddig az X-Faktor a Vidiben van: 14 éve nem volt rá példa, hogy egy csapat az első nyolc fordulóban ötször is ikszre hozza a meccsét a legmagasabb osztályban.

Az akkor még Soproni Liga néven futó NB I-es labdarúgó bajnokság 2007/2008-as idényének első nyolc fordulójában a DVTK nem ízlelhette meg a győzelem ízét. A borsodi klub ugyan mindössze három alkalommal kapott ki, ám ötször is döntetlent ért el első nyolc bajnokiján. Az akkor még 16 csapatos, 30 fordulós első osztály küzdelmeit végül a 13. helyen fejezte be a DVTK, amely a szezon "döntetlenkirálya" lett, 30 meccséből 13 is pontosztozkodással zárult.

2007 óta nem volt példa arra, hogy valamely klub megismételje a diósgyőriek teljesítményét, vagyis hogy nyolc forduló után öt döntetlennel álljon. Sokszor előfordult, hogy az adott időszakban egy (vagy épp több) klub négy meccsét is ikszre hozza. Ebből a szempontból a rekordot az jelentette, amikor három csapat is négy döntetlent ért el az első nyolc fordulóban, ilyenre kétszer volt példa, előbb a 2017/2018-as szezonban (Paks, Újpest, Ferencváros), majd a 2018/2019-es kiírásban (Paks, Újpest, DVSC).

A 2021/2022-es szezonban aztán 14 év után ismét akadt egy csapat, amely első nyolc bajnokijából ötöt is döntetlennel zárt, ez pedig a MOL Fehérvár FC. A Vidi eddig két meccset nyert meg (a Kisvárda és az MTK ellen egyaránt 2-1-re), egyet elveszített (a Ferencváros ellen 0-1), öt találkozóján pedig ikszelt (a ZTE, a Gyirmót és legutóbb a DVSC ellen 1-1, a Mezőkövesd ellen 2-2, a Puskás Akadémia ellen 0-0).

A Vidinél a sok döntetlen nem újdonság, érdekesség, hogy a legutóbbi, 2020/2021-es szezon első nyolc fordulójában is a sóstóiaké volt a legtöbb pontosztozkodás, egy esztendeje nyolc kör után három döntetlennél tartott a csapat. Később azonban már nem volt ilyen sűrű vendég az iksz a fehérvári gárda meccsein, a további 25 bajnokiból csak 5 ért véget ezzel az eredménnyel. Hogy idén is csökken az ikszek száma, csak remélni tudjuk, hiszen a jelenleg mindössze hatodik MOL Fehérvár FC-nek győzelmekre lenne inkább szüksége az előrelépés érdekében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek