2 évnél régebbi cikk

Ez most a három legjobb székesfehérvári gimnázium
·Oktatásgimnázium·Utolsó frissítés: undefined
Ez most a három legjobb székesfehérvári gimnázium
·Oktatásgimnázium·Utolsó frissítés: undefined

Három fehérvári gimnázium is van az ország 100 legjobbja között. A lista élén holtverseny alakult ki két budapesti iskola között.

A Tóparti, a Teleki és a Vasvári is bejutott az ország 100 legjobb gimnáziuma közé. A HVG 2022-es rangsorát holtversenyben vezeti az egyaránt budapesti Eötvös és Fazekas. A pontrendszer alapján a legjobb tíz magyar gimnáziumból kilenc a fővárosban található, az egyetlen kivétel a 8. helyre rangsorolt debreceni Fazekas Mihály Gimnázium.

A székesfehérvári gimnáziumok közül bekerült az első ötvenbe a Tóparti (49.). A képzeletbeli városi dobogón második lett a Teleki (59.), harmadik pedig a Vasvári (68.).

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban négy, négy plusz egy és hat évfolyamos képzések indulnak a szakgimnáziumi évfolyamok mellett. A diákok rengeteg fakultáció közül válogathatnak, emellett erős az intézményben a színjátszó csoport, a rajzszakkör és az énekkar is. A sportok közül külön kiemelik a röplabdát, de a szokásos csapatsportágak mellett lehetőség van az iskolában a floorball, a gerinctorna és a zenés gimnasztika kipróbálására is. A gimnázium részt vesz az Erasmus+ és a Határtalanul! programban is, így lehetőség van külföldi tanulmányutakra is. Minden évben van tópartis hét, diákigazgató-választás és különböző projektnapok is. Az intézményben hat mesterpedagógus oktat, talán ennek is köszönhető, hogy a diákok évről évre kiemelkedő eredményeket érnek el a tanulmányi versenyeken.

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolába jelentkezők tanulhatnak orosz, német, francia, angol, olasz vagy akár spanyol nyelvet is. A gimiben négy és hat évfolyamos képzés zajlik, elegendő jelentkező esetén pedig minden tárgyból indítanak specializációt. A diákok rengeteg sportág közül választhatnak, de még saját kondiparkja is van az iskolának. A Teleki részt vesz az Erasmus+ programban, emiatt külföldi tanulmányutakra is indulhatnak a diákok. A tanév legfontosabb programjai közül a témaheteket és a telekis napokat emelik ki.

A Vasvári Pál Gimnáziumban négy és hat évfolyamos képzés zajlik, a végzősök 8 százaléka külföldön folytatta tanulmányait. Az oktatási intézményben orosz, német, francia, angol és olasz nyelvet lehet tanulni. A diákok tantárgyi szakkörökre, énekkarra, képzőművészeti, szavaló-, színjátszó-, és sportkörökbe is járhatnak. A Vasvári több országba is szervez diákcserét, a tanulmányi utakat pedig elsősorban Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban bonyolítják le. A diákok emellett részt vehetnek a gólyatáborban, a diákbálon, a vasváris héten, a királyválasztáson, a szivaravatón, a nyári vándortáborban és a diákhét programjain is.

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek