1 évnél régebbi cikk

Háromhetes szakmai gyakorlatot töltenek Portugáliában az Aranykéz iskola tanulói
·Oktatásgimnázium·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tornyai Áron
Háromhetes szakmai gyakorlatot töltenek Portugáliában az Aranykéz iskola tanulói
·Oktatásgimnázium·Utolsó frissítés: undefined

A diákok a helyi jellegzetességekkel, trendekkel ismerkednek, amelyeket majd hasznosítani tudnak szakmai életükben.

Az Aranykéz Szakgimnázium 12 diákja (hat fodrász és hat kozmetikus) két kísérő tanárral utazott Portugáliába, hogy Portótól 50 kilométerre szakmai gyakorlaton vegyenek részt. Az Erasmus+ programban 2016 óta vesz részt az intézmény, tanulói jártak már Szicíliában, Barcelonában, Milánóban, és most, első alkalommal látogattak el Portugáliába.

"A tanulók minden nap szakmai gyakorlaton vesznek részt. Különböző fodrász és kozmetikai cégekhez vannak kihelyezve. Mi alapvetően szépészeti iskola vagyunk, fodrász és kozmetikus tanulókat képezünk érettségi utáni szakképzésben. A diákok megismerkednek a helyi jellegzetességekkel, helyi trendekkel" - mondta el Székely Krisztina, az Aranykéz Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Székely Krisztina hozzátette, az Erasmus+ program hosszú távú célja, hogy az Európai Unión belüli mozgást, az európai polgárrá válást elősegítse. A rövid távú cél pedig, hogy a szakképzést innovatívabbá tegye, a tanulók kitekintést kapjanak a nyugat-európai trendekre.

"Ezekben az országokban nagy hangsúlyt fektetnek a szépségiparra. Egészen más termékekkel dolgoznak, sokkal innovatívabb, organikus, bio, ökológiailag tesztelt terméket használnak. Sokkal előrébb vannak, mint mi Magyarországon. Úgy látom az első két nap tapasztalata alapján, hogy ők a visszatérés a gyökerekhez. Nagyon sok mindent manuálisan csinálnak, kevésbé használják az elektronikai eszközöket" - emelte ki Székely Krisztina.

Az igazgató hozzátette, Portugáliában kézzel festenek, kézzel végzik az arckezeléseket. Mint mondja azért nagy lehetőség egy-egy ilyen külföldi gyakorlat a diákok számára, mert új dolgokat tanulnak, amiket ha hazaérnek, a szakmai életükben tudnak hasznosítani. A diákok három hetet töltenek Portugáliában, március végén utaznak vissza Magyarországra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek