2 évnél régebbi cikk

Időkapszulát ástak el a Lánczos Kornél Gimnázium udvarán
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Időkapszulát ástak el a Lánczos Kornél Gimnázium udvarán
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined

A kapszulába minden osztály, valamint a tanárok, a büfések és a Táska Rádiósok is tettek egy csomagot. Az időkapszulát az iskola udvarán ásták el, a Lánczos Kornél Gimnázium 25 éves jubileuma alkalmából.

25 éves jubileumát ünnepli a Lánczos Kornél Gimnázium Székesfehérváron.

Ebből az alkalomból a diákönkormányzat tagjai is szerettek volna hozzájárulni néhány ünnepélyes gesztussal a megemlékezéshez.

Az intézmény tanára, Labádi Gábor beszámolója szerint a fiatalok első ötlete a faültetés volt, majd szinte pillanatok alatt kipattant a fejükből a gondolat: készítsenek időkapszulát az utókornak!

"Teljes egészében a diákönkormányzat tagjainak az ötlete volt az időkapszula, majd miután kigondolták a koncepciót, az összes osztályt bevonták - számolt be a pedagógus.  - Ahogy elnéztem az osztályok borítékjait, rengeteg fotó került a kapszulába. Leveleket írtak a későbbi generációnak arról, milyen volt itt az élet, a hangulat. Volt, aki olyan pénzérmét tett be, ami addigra valószínűleg már nem lesz érvényes. Többen maszkot is helyeztek el természetesen a kapszulában."

Labádi Gábor elmondta, az osztályokon kívül a tanárok, a büfések és a Táska Rádió csapata is összekészített egy-egy csomagot a kapszulába.

"A faültetés is megvalósul tavasszal, a kapszula közelében -  tette hozzá. Bízunk benne, hogy 25 év múlva minél többen ott lesznek majd, amikor kibontásra kerül a kapszula."

Kovács Gergely, az intézmény igazgatója elmondta, a kapszula elásása csak egy része a több alkalomból álló jubileumi programsorozatnak, ami egy kiállításmegnyitóval kezdődött.

„Az elmúlt 25 év emlékei láthatóak az iskola aulájában kiállítva – mesélte az igazgató. – A programsorozat második állomásaként egy kerekasztal beszélgetés felvételét nézhették meg a diákok, melyen a még élő alapítók, az alapítvány elnökei és egy egykori diák is részt vett.”

Kovács Gergely beavatott abba is, hogy a kapszulát korántsem lesz olyan egyszerű megtalálni 25 év múlva, és arról is ötletesen gondoskodtak, hogy korábban ne lehessen csak úgy kiásni.

„Egy időzítőt is elrejtettünk a honlapunkon, ami a kellő időben figyelmeztet majd arra, hogy előkerüljön a kapszula, remélhetőleg minél több mostani diák jelenlétében. A kapszula pontos helyét nem jelzi tábla, és írásban sem jegyeztük fel. Szájhagyomány útján terjed majd diákvezetőink, a munyamparák adják tovább egymásnak.”

Mint az igazgató elmondta, a tanári kar is rájuk jellemző dolgokat rejtett a kapszulába, mint például egy nyakkendőt, és egy szellemes fotót a tanári gárdáról. 

A jubileumi eseménysorozat zárásaként reményeik szerint 2022. január 15-én megtartják majd a Lánczos bált, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek