2 évnél régebbi cikk

Fejér megyébe is ellátogat az ország első mobil ivartalanító műtője
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Majoros Árpád Csaba
Fejér megyébe is ellátogat az ország első mobil ivartalanító műtője
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined

Mobil ivartalanító állomás kezdte meg működését a Felzárkózó Települések programban érintett falvakban. Fejér megyében Sárkeresztúrra látogat az állatorvosi műtő.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által indított Felelős állattartás program során a nem kívánatos szaporulat megelőzésére a legszegényebb településeken tartott kutyák helyben történő ivartalanítására is lehetőség nyílik - írja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A térítésmentes ellátás során a településeken kóborló kutyákat beazonosítják, gazdáik kérésére térítésmentesen ivartalanítják, ezzel egyidejűleg az állatok megkapják a szükséges védőoltásokat és féregtelenítést, valamint az azonosíthatóságukhoz szükséges chipet is, adataikat pedig a központi nyilvántartásban rögzítik.

A Felelős állattartás programban eddig több mint 800 kutya ivartalanítására és 250 eb örökbeadására került sor, mindezzel párhuzamosan a szemléletformálásra is nagy a hangsúlyt fektetnek a településeken dolgozó karitatív szervezetek munkatársai.

A mobil állatorvosi ellátás a tervek szerint hetente két helyszínre megy el előzetes igényfelmérés után, egy alkalommal átlagosan 20 kutyát tudnak helyben kezelni.

Kérdésünkre, hogy mely Fejér megyei települések vesznek részt a programban, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat azt válaszolta: "A mobil ivartalanító állomás a Felzárkózó Települések program helyszínein - jelenleg 118 településen - látja el a kutyákat. Fejér megyében Sárkeresztúr szerepel a programban, de azt még nem tudjuk megmondani, hogy mikor ér oda a mobil ivartalanító állomás."

Majd hozzátették: "azt, hogy mely ebek várhatnak egy-egy településen az ingyenes ivartalanításra, féregtelenítésre, oltásra, chip beültetésére, előzetesen írják össze a Felelős állattartó program munkatársai, az adott település önkormányzatával közösen. Ha összeáll a lista, akkor jelölik ki a műtétek napját és akkor megy az adott településre a mobil állatorvosi rendelő."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek