2 évnél régebbi cikk

Már az őszi szünetben tesztelhetitek az új játszóeszközöket Sóstón
·Hírekjátszótér·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Már az őszi szünetben tesztelhetitek az új játszóeszközöket Sóstón
·Hírekjátszótér·Utolsó frissítés: undefined

Szerdán adták át hivatalosan a Sóstó Látogatóközpont előtti kibővített játszóteret, amely új elemeit akár már az őszi szünetben kipróbálhatják a kikapcsolódni vágyók.

2021 februárjában született meg a megállapodás Székesfehérvár önkormányzata és a Régió Terv Kft. között a Sóstó Látogatóközpont előtt kialakított játszótér bővítéséről.

A munkálatok befejeződtek, az új elemek a helyükre kerültek, amelyeket Cser Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője mutattak be.

"A bruttó 75 millió forintos beruházást a stadionfejlesztésre juttatott állami forráskeret maradék összegéből finanszíroztuk. Számos eszközzel rendkívül látványosan bővítettük a játszóteret, nagyon szép lett! Sok család, óvodai csoport, osztálykiránduláson résztvevő gyermek jön ide, hogy jól érezze magát" - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Hozzátette: "A meglévő játszótér bővítését többen kérték, így még inkább ki tudjuk szolgálni azokat, akik a Sóstóra érkeznek akár székesfehérvári lakosként, akár vendégként."

Mészáros Attila kiemelte még van abból a jelentős összegű állami finanszírozású projektből, amelyből a MOL Aréna Sóstót, a Sóstó Természetvédelmi Terület és a környező utakat, járdákat meg tudták újítani.

"Az első ütemben egy kisebb játszóteret és kondiparkot építettünk, de már akkor jelezték, hogy kicsi. Így elkezdtük tervezni a bővítést a meglévő területen" - tette hozzá a városrész önkormányzati képviselője.

Ami újdonság: kötélpálya, nagyméretű mászórendszer, süllyesztett ugrálófelület, forgó játék, hinta, kondieszközök, asztalok, padok és hulladékgyűjtő edények szolgálják ezentúl a kikapcsolódást a játszótéren.

A gyerekek akár már az őszi szünetben kipróbálhatják az új játékokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek