2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehér-Vár-Palota teljesítménytúra, I. Széchenyi Gasztrofesztivál, Sírkerti Séta, New Level Empire és Örökkévalók
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Tourinform
Fehérvári programok a hétvégére: Fehér-Vár-Palota teljesítménytúra, I. Széchenyi Gasztrofesztivál, Sírkerti Séta, New Level Empire és Örökkévalók
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár november első hétvégéje igencsak hidegnek ígérkezik, azért így is számos fehérvári és környéki program közül válogathattok: többek között részt vehettek a Fehér-Vár-Palota teljesítménytúrán, falatozhattok az I. Széchenyi Gasztrofesztiválon, vagy beülhettek az Örökkévalókra.

Koncert: New Level Empire
Mikor?: November 5., péntek 22:30
Hol?: Albabar

Mindig felkapom a fejem, ha valami új slágerrel árasztja el a rádiófrekvenciákat a New Level Empire, ugyanis dalaiknak egyedi hangzásvilága azt is könnyen megfogja, aki nem feltétlenül jártas az elektronikai zenében. A Retro School Bandből ismert Zola vezetésével szárnyaló brigád 2013-ban látta meg a napvilágot, első közös stúdiómunkájuk eredményével, a The Last One című számukkal pedig be is kerültek A Dal 2014-es műsorába, ahol egészen a döntőig meneteltek. Manapság kislemezekkel és újabbnál újabb dalokkal pörgetik fel a bulikat, amelyeket a hétvégén az Albabarban is hallhattok.

Sport: Fehér-Vár-Palota tejesítménytúra
Mikor?: November 6., szombat
Hol?: Székesfehérvár, Csór és Iszkaszentgyörgy

Napsütéses, őszi időjárás ígérkezik szombaton, amikor 25. alkalommal rendezi meg a Fehér-Vár-Palota teljesítménytúrát a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség. A program különlegessége, hogy három helyszínről, Székesfehérvárról, Csórról és Iszkaszentgyörgyről indulhatnak útnak a túrázók, az útvonal Székesfehérvár és Várpalota között halad. Mindenki megtalálhatja a neki tetsző távot és tájat. A 40, 25, 10 km-es túrák indítási helyszíne Székesfehérváron a Ligetsor Mini söröző, a 20 és 12 km-eseké Csóron a Petőfi Sándor Művelődési Ház, az 5 km-es körtúráé pedig Iszkaszentgyörgyön a Közösségi Ház.

A szabadba csábítja a túrázókat a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség szombaton

Tarsoly Péter

Gasztro: I. Széchenyi Gasztrofesztivál
Mikor?: November 6., szombat 9:00-16:00
Hol?: Fehérvárcsurgói-víztározó

Olyan programot találtam nektek a hétvégére, hogy hű meg ha. Szombaton a Fehérvárcsurgói-víztározónál bonyolítják le az I. Széchenyi Gasztrofesztivált a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) és a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége (HOFESZ) szervezésében. A nap folyamán pedig halászléfőző verseny, csónakos pergető verseny, szakmai előadások is várják az érdeklődőket. A teljes programot ide kattintva találjátok. Szerintem nagy buli lesz!

I. Széchenyi Gasztrofesztivál

Facebook/I. Széchenyi Gasztrofesztivál

Kirándulás: Sírkerti Séta
Mikor?: November 6., szombat 11:00
Hol?: Szentháromság temető

Barangolj Székesfehérvár legrégebbi temetőjének zegzugos ösvényein! Hagyjáto, hogy megérintsenek a múlt árnyai, amelyek a borostyánnal benőtt sírok között városunkról, és hajdani lakóiról mesélnek.

A hétvégén is lesz sírkerti séta

Facebook/Tourinform

Koncert: Bohemian Betyars - Gubancos lemezbemutató
Mikor?: November 6., szombat 19:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Hát, megmondom őszintén, hogy ennél tökéletesebb leírást kitalálni sem tudtam volna, mint amit a Bohemian Betyars adott meg hivatalos Facebook-eseményél: "Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy elkészült az új lemezünk. Az előző albumunk, a Csavargó óta eltelt négy év. Rengeteg dolog történt azóta a zenekarral, nagy változásokon mentünk át emberileg, zeneileg, és közben a világ is a feje tetejére állt.


Össze is gubancolódott rendesen ebben a nagy katyvaszban sok minden a lelkünkben, gondolatainkban. Ezeknek az érzéseknek a lenyomatai minden egyes új dalunk az eddigi legérettebb albumunkon, amit végighallgatva szépen lassan kibogozódik minden gubanc.

"

Mozi: Örökkévalók
Mikor?: November 4-től
Hol?: Cinem City Alba

Végre a hazai mozikba is befutott az Örökkévalók, amelyről előzetesen annyit kell tudni, hogy bitang sok szereplőt mozgat (rendesen időt kellett rá szánnom, hogy betanuljam a neveket), a közel két és félórás játékidő alatt brutálisan nagy csetepatéknak lehettek a szemtanúi (lesz itt szemből kilövő lézer, a semmiből elővarázsolt szekercék, meg minden finomság), és valószínűleg ez az alkotás lesz a Marvel legmegosztóbb darabja (elég csak rákukkantani a Rotten Tomatoesra vagy az IMDb-re beérkezett véleményekre). Én mindenesetre nagyon várom, a többi pedig kritikánkból kiderül!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek