2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: várhatóan közel 3 milliárd forint marad a KKV szektornál Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
László Péter/Duna Televízió
Cser-Palkovics András: várhatóan közel 3 milliárd forint marad a KKV szektornál Székesfehérváron

Székesfehérvár polgármestere a szombat reggeli bejelentésre reagált, amely szerint 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről döntött a gazdasági kabinet.

Varga Mihály pénzügyminiszter szombaton reggel Facebook-oldalán jelentette be, 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről döntött a gazdasági kabinet, ennek értelmében 2022. január 1-től tovább csökkennek a munkát terhelő adók.

A bejelentésre Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hosszabb Facebook-posztban reagált, amelyben többek között azt is kifejti, hogy 2022-ben az is kihívás, hogy a bérek és dolgozói juttatások növekedjenek.

"Ennek egyik eszköze, hogy fenntartjuk a KKV szektor adókedvezményeit, beleértve ebbe az építményadó-kedvezményt is. Ezzel a döntéssel várhatóan közel 3 milliárd forint (2,6 milliárd iparűzési, 400 millió építményadó) marad a KKV szektornál Székesfehérváron, melyet reményünk és szándékunk szerint a munkavállalók fognak megkapni béremelések, juttatások formájában.

Bízunk abban is, hogy ha működés tekintetben, magas adóerőképességű városként nem is, de fejlesztési források tekintetében kapunk kompenzációt 2022-ben is. Örülünk annak, hogy a szolidaritási hozzájárulás várhatóan jelentősen, mintegy 400 millió forinttal csökkenni fog 2022-ben az idei évihez képest" - részletezi a polgármester, hozzátéve, hogy a KKV szektornál hagyott 3 milliárd forintnak az Önkormányzatnál is volna helye a jövőben, és reméli, hogy 2023-ban már újra az önkormányzatok gazdálkodhatnak a helyi adóbevételükkel.

"Nem lehet tehát eleget hangsúlyozni: az iparűzési adó a jelenlegi önkormányzati finanszírozás, ezzel pedig a települések működőképességének alapja. Leegyszerűsítve, ha nincs iparűzési adó, nem lesznek kritikus önkormányzati (sokszor éppen a helyi gazdaságnak munkát biztosító) szolgáltatások, fejlesztések sem. A következetesen tervezhető iparűzési adó tehát jelenleg alapvető a települések és polgáraik létbiztonsága számára" - írja Cser-Palkovics András.

A teljes poszt itt olvasható el:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek