4 évnél régebbi cikk

Erasmus fiatal vállalkozóknak – Fogadjon a Te céged is fiatal vállalkozót!
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Erasmus fiatal vállalkozóknak – Fogadjon a Te céged is fiatal vállalkozót!

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség több mint tíz éve a hazai közreműködő szervezete az Erasmus For Young Entrepreneurs programnak, amely kezdő vállalkozóknak kínál lehetőséget arra, hogy Európai Uniós tagországokban dolgozzanak, és tapasztalt vállalkozóktól tanuljanak. A program keretén belül fiatal vállalkozók utazhatnak több hónapos időtartamra más uniós országba, ahol kis- és középvállalkozások szaktudással rendelkező alkalmazottai nyújtanak segítséget nekik ahhoz, hogy ötleteiket megvalósítsák.

A programban magyar vállalkozók is részt vehetnek fogadó félként, azaz a program nyújtotta előnyöket kihasználva több hónapig egy motivált csapattaggal bővíthetik a vállalkozásukat, új szemléletet és külső nézőpontot bevonva a cég életébe. A közös munka során a fogadó fél megismerheti egy motivált pályázó ötleteit, illetve további előny, hogy a fiatal vállalkozóval való munka költségmentes.

Az együttműködéssel mindkét fél nyer, egyrészt új európai piacokat vagy üzleti partnereket ismerhetnek meg, másrészt eltérő üzletviteli módszereket sajátíthatnak el egymástól, sőt az együtt töltött idő egy hosszú távú országokat átívelő partnerség kezdete is lehet.

A nyelvi akadályok sem jelenthetnek gondot, hiszen lehetőség van olyan fiatal magyar vállalkozó fogadására is, aki valamelyik környező Európai Uniós országban él.

A program további előnye, hogy nincs iparágbeli megkötés, az eddigi résztvevők között találunk divattervezőket, start up cégeket, szállodákat, de még tetoválóművészeket is.

A programban való részvétel feltételei fogadó vállalkozók számára, hogy legalább három éves vállalkozói tapasztalattal rendelkezzenek, a vezetői vagy középvezetői legyenek a cégnek (ideális esetben egy mikro- vagy kisvállalkozás (KKV) tulajdonosai az Európai Unióban), valamint hajlandóak legyenek együttműködni az új vállalkozóval vállalkozói készségeik fejlesztése érdekében.

Ha a Te céged megfelel feltételeknek és szívesen venne részt fogadó félként a programban, ne habozzon felkeresni az Ügynökség munkatársát, Baráth Gabriellát a gbarath@kdriu.hu email címen vagy a +3620/917-2741 telefonszámon!

A programmal kapcsolatos további részletek és információk megtalálhatók az Ügynökség honlapján:

http://www.kdriu.hu/erasmus-fiatal-vallalkozoknak-az-europai-vallalkozoi-csereprogram/

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek