2 évnél régebbi cikk

3 millió forintos támogatást kapott az Óbudai Egyetem
·Oktatásfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
3 millió forintos támogatást kapott az Óbudai Egyetem
·Oktatásfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Howmet-Köfém Hungary Kft. között évek óta szoros az együttműködés a kutatásban és a duális képzésben is. A támogatást, amelyet többek között a robottechnikai központ, a virtuális valóság és a pneumatikai labor fejlesztésére használtak fel.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tartott hétfői sajtótájékoztatón vették át a 3 millió forintos támogatást az egyetem vezetői. A rendezvényen elsőként Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket és elmondta, immár legalább ötödik alkalommal találkoznak az egyetem képviselőivel nagy összegű támogatás átadásának apropójából.

"Azt gondolom, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara az elmúlt években nagyon komoly fejlődésen ment keresztül: az infrastruktúra és a  hallgatói létszám növekedésben is folyamatos az előrelépés, ami a város iparának szempontjából nagyon fontos tényező" - tette hozzá az alpolgármester.

Katus István, a Howmet-Köfém Hungary Kft. ügyvezető igazgatója beszédében úgy fogalmazott, szinte már hazajár az Alba Regia Műszaki Karra. Külön kiemelte, hogy az Alapítványnak köszönhetően soha nem látott mértékű anyagi támogatást sikerült Magyarországra hozniuk.

"Az idén több, mint 150 millió forint támogatást sikerült Magyarországra hozni a Howmet Aerospace Alapítványon keresztül, ennek egy része ez a 3 millió forintos támogatás, de részesült belőle a kórház és a város középiskolái is" – emelte ki az ügyvezető igazgató.

Széll Károly docens elmondta, az oktatáson túl a kutatásban és a fejlesztésben is nagy hasznát vették az eddigi és a mostani támogatásoknak is:

  • Létrejött többek között egy robottechnikai központ, amelynek köszönhetően a helyi iparban található gyártósorokat sikerült integrálniuk az egyetemi oktatásba.
  • Megvalósult az egyetemen egy pneumatikai labor, valamint foglalkoznak a virtuális valósággal is, amelyből a sajtótájékoztató után egy rövid bemutató is tartottak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek