2 évnél régebbi cikk

Családi házba költöztem, mit kell tenni, hogy elvigyék a szemetet?
·Zöldhulladékszállítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/manfredrichter
Családi házba költöztem, mit kell tenni, hogy elvigyék a szemetet?
·Zöldhulladékszállítás·Utolsó frissítés: undefined

Egy költözés körüli herce-hurca sosem egyszerű, és ingatlanvásárláskor talán nem az első gondolatunk, hogy a szemétszállítást hogyan lehet intézni. Pedig nagyon is jól jöhet, ha minél hamarabb igénybe tudjuk venni a Depónia szolgáltatását, főként, ha költözés előtt még felújtanunk is kell.

Egy - számunkra - új ingatlan megvásárlása nem rövidtávú síkfutás versenyszám: rengeteg papírmunkával, ügyintézéssel, ezekhez kapcsolódóan pedig még több idegeskedéssel és rohangálással jár. Érthető, hogy az első teendők között a listán nem a hulladékszállítás megrendelése áll. 

Pedig igenis érdemes minél korábban kérni a szolgáltatást - Székesfehérváron, valamint további 66 településen a Depónia Nonprofit Kft.-től. 

Hol és milyen módon jelenthejük be az ingatlant érintő változást?

Az ingatlant érintő bármilyen változást, vagyis például tulajdonosváltozást, lakatlanságot, költözést négyféle módon jelenthetjük be a Depóniánál:

  • Online ügyfélszolgálaton, ide kattintva,
  • e-mailen az ugyfel@deponia.hu címen,
  • személyesen az ügyfélszolgálatokon - ez Székesfehérváron a Sörház tér 3. szám alatt található. A többi illetékességi terület ügyfélszolgálatait ide kattintva nézheted meg.
  • postai úton (8000 Székesfehérvár, Sörház tér 3.).

Szerződéskötés, tulajdonosváltozás, postacímváltozás, szüneteltetés bejelentés esetén – amennyiben ez elektronikusan vagy postai úton történik – a megfelelő formanyomtatványt szükséges csatolni.

Mi szükséges a szerződéskötéshez?

Lakcímkártya, személyi azonosságot igazoló dokumentumok, adásvétel esetén az adás-vételi szerződés első és utolsó oldalának másolata, továbbá bérlés esetén bérleti szerződés. Cég esetén pedig a cégadatok is.

Mennyibe kerül a szemétszállítás?

2013. július 1-től a rezsicsökkentést célzó intézkedések miatt a 2012. évi Hulladékról szóló törvény szerint a magánszemély ingatlantulajdonosok, költségvetési szervek, társasházak, lakásszövetkezetek a 2012. április 14-én érvényes díj 4,2%-kal emelt összegének 90%-át fizetik, a gazdálkodó szervezetek a 2012. december 31-én érvényes díj 4,2%-kal emelt összegét.

Hogy ez pontosan mit és mennyit jelent, azt településekre lebontva találhatjuk meg a Depónia Nonprofit Kft. weboldalán a Településkereső/Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás alkalmazott díjai (településenként) rész alatt.

Honnan lesz kukám?

A kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas edényt - ha csak a korábbi tulajdonos nem hagyta az ingatlanban - meg kell vásárolni. Ezt megtehetjük bármelyik barkácsáruházban, gazdaboltban vagy akár rendelhetjük internetről is, de talán a legegyszerűbb, ha egyből a Depóniánál szerezzük be, amit a székesfehérvári ügyfélszolgálaton tehetünk meg.

Vásárláskor érdemes odafigyelni, hogy a szerződésben szereplő űrméretű és szabványminőségű gyűjtőedényt szerezzük be.

A szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas kukát pedig szerződéskötést követően megkapjuk a Depóniától, ahogy ugyancsak a szolgáltató biztosítja a zöldhulladék elszállíttatására feljogosító, meghatározott darabszámú matricákat is.

További gyakran ismételt kérdések és a rájuk adott válaszok itt olvashatóak!

Kapcsolódó
Törött lett a kukám, mit kell tenni Székesfehérváron és a Depónia szolgáltatási területén?

Sajnos előfordul, hogy a hulladékgyűjtő edény megsérül, eltörik ürítés közben. De mit kell tenni ilyen esetben Székesfehérváron és a Depónia szolgáltatási területén?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek