1 évnél régebbi cikk

Ne felejtsük el felragasztani a kukákra az új matricákat, különben hamarosan nem viszik el a szemetet
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Ne felejtsük el felragasztani a kukákra az új matricákat, különben hamarosan nem viszik el a szemetet

A Depónia már kipostázta az edényazonosító, valamint a zöldhulladék elszállítására jogosító matricákat és a 2023-ra vonatkozó hulladéknaptárt is.

Február 1-től már nem üríti azokat a hulladékedényeket a Depónia, amelyekre nem kerültek fel az idei évre vonatkozó matricák. A Depónia feliratú és a szolgáltató nyilvántartása szerint alkalmazott edény űrméretének, valamint darabszámának megfelelő edényazonosító matricát már mindenkinek kipostázták.

A levélben érkezett az idei évre vonatkozó hulladékszállítási naptár is, amely az év folyamán végzett hulladékszállítások (vegyes, szelektív, üveg-, zöldhulladék, karácsonyfa) időpontjait tartalmazza. A hulladékgyűjtési renddel kapcsolatosan a Depónia Nonprofit Kft. oldalán a településkereső funkciónál találunk további részletes információkat.

Az edényazonosító matricát tartalmazó levéllel ugyancsak postázott a szolgáltató a megfelelő darabszámú zöldhulladék díjmentes elszállítására jogosító matricát is, amelyek 2023-ban használhatók fel. Ezeket a maximum 110 literes áttetsző zsákokra, vagy a maximum 50x70 centiméteres kötegre kell felragasztani, és a megfelelő gyűjtési napon kihelyezni. 

Nem kaptam matricát, mit tegyek?

Ha valamilyen oknál fogva nem találtuk meg postaládánkban a Depónia levelét, esetleg elkevertük az edényazonosító matricát, úgy forduljunk a szolgáltató ügyfélszolgálatához: az ugyfel@deponia.hu, az online ügyfélszolgálat vagy a +36 22 507 419 telefonszámon.

Amennyiben szükségünk lenne még zöldhulladék matricára, vagy vásárolnánk a települési vegyes többlethulladék számára kék, Depónia logóval ellátott zsákot, azt a szolgáltató ügyfélszolgálatán, továbbá a kijelölt helyeken tehetjük meg.

Lesz lomtalanítás 2023-ban?

A Depónia a lomtalanítást idén is házhoz menő jelleggel végezi a családi házas övezetekben. Amennyiben igénybe vennénk az évi egy alkalommal járó ingyenes szolgáltatást, úgy azt a +36 22 507 419 (4-es mellék) telefonszámon történő előzetes egyeztetés alapján kérhetjük, 2023. szeptember 30-ig.

"A jelentkezés során szükséges megadni a hulladék várható mennyiségét is, amely alkalmanként legfeljebb három köbméter lehet. Lomhulladéknak pedig olyan lom jellegű hulladék számít, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja. Ilyenek például a bútorok, a gyerekjátékok vagy a ruházat" - hangsúlyozta Budai Dóra, a Depónia Nonprofit Kft. PR vezetője.

Hogy pontosan melyek azok a lomok, amelyeket elszállít a Depónia, azt a szolgáltató az oldalán pontosan listázza is. Fontos, hogy a ki nem használt alkalmak száma a következő évre nem vihető át.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek