1 hónapnál régebbi cikk

Átadták az új játszóudvart és okos tantermet a Munkácsyban, hamarosan indul az iskola felújítása
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Átadták az új játszóudvart és okos tantermet a Munkácsyban, hamarosan indul az iskola felújítása
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

A hamarosan kezdődő nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően felújítják a vizesblokkokat és megtörténik az épület teljes körű energetikai felújítása.

Néhány évvel ezelőtt a tereprendezéssel kezdődött el a Munkácsy iskola játszóudvarának felújítása. A csütörtöki átadáson Tóth Péter igazgató elmondta, a csapadékközművek elhelyezése után a térkövezés is megtörtént: „A szép udvarra azonban hiányoztak a játékok. Idén márciusban egy újabb fejlesztésnek vágtunk neki. Az iskola alapítványánál, a szülők által nyújtott támogatásnak köszönhetően másfél hónap alatt összegyűlt az az összeg, amelyből megvalósulhatott egy saját, biztonságos játszótér. Nagy örömmel fogadták a gyerekek az új játszóeszközöket" - olvasható a szekesfehervar.hu-n.

Az összefogás ereje kézzel fogható itt a játszóudvaron, kezdte köszöntőjét Cser-Palkovics András. Köszönetet mondott az összefogásért, amelynek eredményeként színes, biztonságos eszközökön játszhatnak a gyerekek.

Az udvari programot követően csütörtökön adták át az okos tanteremet is. Így az Alba Innovárral és a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvánnyal közösen megvalósított speciális tantermek sora négyre bővült az idei évben a városban.

Laufer Tamás, az Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, az a cél, hogy minden általános iskola rendelkezzen a megfelelő eszközparkkal és olyan képzett, az új módszereket ismerő és szívesen alkalmazó pedagógusokkal, akik felkészítik a gyermekeket.

Cser-Palkovics András az eseményen bejelentette, hogy az épület felújítása is megkezdődik:

mintegy 200 millió forintos teljes körű energetikai fejlesztés indul hamarosan. Ennek során kicserélik a nyílászárókat, szigetelést kap az épület, megújul a teljes homlokzat.

Van egy lezárult 50 millió forintos közbeszerzés, amely alapján szerződést kötnek majd, és ennek köszönhetően újulnak meg a vizesblokkok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek