2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál, IX. Mezőföld Virágai táncverseny, Margaret Island és Dzsúdló
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál, IX. Mezőföld Virágai táncverseny, Margaret Island és Dzsúdló
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Advent első hétvégéjén az ünnepi eseményeken túl is számos fehérvári program közül csemegézhettek: többek között kilátogathattok a Fehérvári Adventre, megleshetitek a Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál alkotásait, netalántán bulizhattok a Margaret Island vagy Dzsúdló koncertjein.

Ünnep: Fehérvári Advent 2021
Mikor? November 28-tól
Hol? Belváros

Még néhány nap, és elérkezünk az első adventi vasárnaphoz. A Belvárosban a helyükre kerültek az esti sétákat hangulatossá varázsoló fények, a karácsonyi díszek, „befut” a kisvonat, felépült a betlehem. Lesz ismét hópelyhes interaktív játék a Varkocs-szobornál, a Zichy ligetben pedig eddig nem látott, különleges fényvetítéssel lepik meg az arra járókat hétvégéken.

A gyertyagyújtás idején zenés műsorok is várják majd a fehérváriakat a Városház téren, hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai mutatják be ünnepváró műsoraikat. Az adventi naptár ablakai december 1. és 23. között nyílnak ki a Városháza épületén. A karácsonyi vásárban forralt borral melegedhetnek a vendégek és a fa alá való ajándékot is meglelik a házikókban.

A szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) több házában is lesznek adventi programok, a Barátság mozi pedig kedvezményes vetítésekre várja a nagyikat az unokákkal. Ismét megnyitja kapuit a Püspöki Palota Adventi Udvara, ahol szombati gyertyagyújtásokkal, vásárral, különleges szelfizéssel, az Egyházmegyei Látogatóközpontban kézművességgel várják az érdeklődőket.

Koncert: Dzsúdló
Mikor?: November 26., péntek 20:00
Hol?: Fezen Klub

A hétvégén Fehérvárra látogat a manapság Magyarország egyik legfelkapottabb előadója, Dzsúdló, aki viszonylag rövid karrierje alatt már számos slágerrel örvendeztette meg a rajongókat. Például az Állat című nótája is nagyot ment, amelyet a fehérvári kötődésű Berta'Lamival hozott tető alá - vele készült interjúnkat ide kattintva olvashatjátok. Szóval készüljetek Dzsúdlóra, ugyanis garantáltan egy hatalmas csapatásnak lehettek a szem- és fültanúi!

Tánc: IX. Mezőföld Virágai szólótáncverseny
Mikor? November 27., szombat 11:00
Hol? Táncház

A lassan évtizedes hagyománnyal rendelkező Mezőföld Virágai Szólótánc verseny kerül ismét megrendezésre november 27-én, szombaton. A résztvevők négy korcsoportban mérettethetik meg magukat, produkciójukat pedig az Alba Regia Táncegyüttes zenekara, a Galiba kíséri majd.

Az előzetes regisztrációk alapján a IX. Mezőföld Virágai szólótáncversenyre 48 produkcióban (38 páros és 10 szóló) összesen 77 táncossal találkozhatnak az érdeklődők. A táncosoknak egy produkciót kell eltáncolniuk, melyet a magyar nyelvterület bármely dialektusából választhatnak. A találkozó elsődleges célja a korosztályok találkozási és a különböző táncműhelyek bemutatkozási lehetősége.

A versenyszámokat a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szakmai elnökségének tagjai értékelik majd: Putz Katalin táncpedagógus, koreográfus és Husvéth Csaba, néptáncpedagógus, koreográfus. Az ő döntéseik alapján kerülnek ki a verseny végén a Mezőföld Virágai szólótáncosi díjak.

A program nyilvános, a néptánc kedvelőit és a produkciók iránt érdeklődő közönséget is szeretettel várják november 27-én, szombaton 11 órai kezdéssel a Malom utca 6. alatt található Táncházban.

Mozi: 17. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál
Mikor?: November 27-28., szombat-vasárnap
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

1998 őszén hirdették meg először a Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei programot, így kívántak bemutatkozási lehetőséget biztosítani a városban élő független filmeseknek. Akkor három alkotót kértek fel, az ő munkáikat láthatta a közönség.

Az idén 28 filmet vetítenek le, köztük 14 film a Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál felhívásra érkezett be. A szervezők a fesztivállal szeretnék motiválni a városban élő, illetve a városhoz kötődő vizuális alkotókat színvonalas filmek készítésére. A teljes programot ide kattintva leshetitek meg.

Koncert: Margaret Island
Mikor?: November 27., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A hétvégén a Petőfi vendége lesz a Margaret Island, akik szinte minden létező hazai elismerést begyűjtöttek már: a zenekar volt az év felfedezettje, az év junior könnyűzenei alkotója, négy lemezük (a legutóbbi Hol marad az én történetem címmel idén szeptemberben jelent meg) és számos hatalmas koncert után pedig most a szombat estéteket aranyozzák be.

Életmód: 100% Szeretet
Mikor? November 28., vasárnap 10:00
Hol? Lila-ház, 2. emeleti rendezvényközpont

Ha egy igazán könnyed programra vágytok a hétvégén, akkor látogassatok el a Lila-házba (Távirda utca 9.), ahol a Szeretet Keresztény Közösség egy felemelő eseménnyel vár titeket - szeretetben nem lesz hiány, az biztos!

100% Szeretet

Szeretet Keresztény Közösség

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek