5 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Mikulás Motoros Felvonulás, jótékonysági rock este és találkozzatok a Mikulással Maroshegyen!
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Mikulás Motoros Felvonulás, jótékonysági rock este és találkozzatok a Mikulással Maroshegyen!
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Advent második hétvégéjén (amibe beleesik a Mikulás eljövetele) is számos fehérvári programmal várják az érdeklődőket: többek között látogassatok ki a Fehérvári Adventre, lessétek meg a Mikulás Motoros Felvonulást, bulizzatok a jótékonysági rock esten, vagy találkozzatok a Mikulással Maroshegyen!

Ünnep: Fehérvári Advent 2021
Mikor?: November 28-tól
Hol?: Belváros

Második hétvégéjére készül a 2021-es Fehérvári Advent, ennek megfelelően pedig számos ünnepi programmal örvendeztetik meg a kilátogatókat. Hogy séta közben ne unatkozzunk szombaton többek között megleshetitek a holografikus adventi vetítés, vasárnap a gyertyagyújtás előtt az Alba Regia Vegyeskar adventi műsora, utána pedig a Seres Brothers adventi kiskoncertje szolgáltatja a az ünnepi muzsikát.

Mikulás: Mikulás Motoros Felvonulás 2021
Mikor?: December 4., szombat
Hol?: Fehérvár több pontján

Ki ne akarna a várost motorokkal megszálló Mikulásokat látni egy kupacban? Ugye, hogy ugye. És még fizetnetek sem kell érte. Nekem valahogy, ha motoros felvonulásról van szó a Taxi első részének nagy parádés jelenete ugrik be, ahol mindenféle kétkerekűvel parádéztak a vagány sofőrök. Itt is hasonló lesz a szitu, ugyanis a már tradicionális felvonuláson Mikulás ruhás motorosok szlalomoznak végig Fehérvár utcáin. Ha van kedvetek és nem csak néznétek a show-t, ti is nyomulhattok a télapókkal, a feltétel motor és Mikulás ruha. A részleteket ide kattintva találjátok!

Ilyen volt a 2017-es Mikulás Motoros Felvonulás:

Jótékonyság: Rock este a Gyermekvédelmi Központ lakóiért
Mikor?: December 4., szombat 19:00
Hol?: Ikon Club

2019 után idén második alkalommal fognak össze a helyi zenekarok egy baráti társaság tagjaival, hogy szebbé tegyék a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban gondozott gyermekek karácsonyát. Az Ikon Clubban december 4-én, szombaton 19.00 órakor kezdődő jótékonysági esten a Wasted Beers, a The Royal Freak out és a The Rebels lépnek fel, a koncerteket után hajnalig tartó rock/metál party lesz Farald Lumis-al.

A támogatói jegy 1000 Ft, továbbá szeretettel fogadják a tárgyi adományokat: tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket, könyveket, labdákat, párnákat, paplanokat és lakástextíliákat. A teljes bevételt az intézmény számára továbbítják. Kérik a kedves adományozókat, hogy a termékeket tiszta, hiánytalan és működő állapotban bocsájtsák a gyerekek rendelkezésére!

Mikulás: Keresd a Mikulást biciklin!
Mikor?: December 5., vasárnap 10:00
Hol?: Fehérvár több pontján

Valahol a városban vár a biciklis Mikulás! Járjátok be a várost és keressétek meg! Persze kaptok hozzá egy kis segítséget: az első súgás a Hetedhét Játékmúzeumban vár. Itt kapjátok meg, hogy merre induljatok tovább. Összesen négy állomást kell felkeresni december 5-én, vasárnap 10 és 15 óra között, majd a végén pedig finomságokkal vár a biciklis Mikulás. A teljes táv kábé 16 km, kerékpárral könnyedén teljesíthető akkor is, ha közben megálltok egy-egy érdekesebb helyen. Hajrá, hajrá!

Keresd a biciklis Mikulást!

szekesfehervar.hu

Mikulás: Találkozzatok a Mikulással Maroshegyen!
Mikor?: December 5., vasárnap 15:00
Hol?: Maroshegy

A Mikulás december 5-én, vasárnap 15 órakor a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár elől hintón indul útnak, és a városrész több pontján várja a gyerekeket, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

A Mikulás hintós menete ünnepi dallamokkal és szaloncukorral érkezik az utcákba, több maroshegyi állomáson is fogadja a gyerekek énekét, köszöntését. A Télapó az alábbi helyszíneken és időpontokon áll meg, az időpontok tájékoztató jellegűek:

  • 15:15-15:30 Batthyány utcai orvosi rendelők;
  • 15:45-16:00 Szilvamag;
  • 16:15-16:30 Brassói-Nagybányai elágazás;
  • 16:45-17:00 Lugosi-Besztercei-Kovásznai csomópont;
  • 17:15-17:30 Vízaknai-Gyulafehérvári csomópont;
  • 17:45-18:00 Nagykárolyi-Zsombolyai kereszteződés;
  • 18:15-18:30 Rádió ltp. - játszótér;
  • 18:45-19:00 Vásárhelyi ltp.15. mögötti zöld terület.

Mozi: Az oltalmazó
Mikor?: December 2-ától
Hol?: Cinema City Alba

Fű alatt befutott a Liam Neeson újabb akciófilmje, a The Marksman (magyarul talán A mesterlövész), amelyben azt teszi, amihez a legjobban ért: Sylvester Stallone-t megszégyenítő grimaszokkal osztja az ellent, majd dolga végeztével olyan egysorosokkal dobálózik, amelybe még a régi korok hősei is belepirulnának. Nincs mese, a baltaarcú óriás újra lecsapott, ám ez nem mindenkinek fog tetszeni - legalább ő is belátta, hogy bizonyos kor felett már nem áll olyan jól az a puskatus.

Kapcsolódó
The Marksman kritika: Liam Neeson ismételten fegyvert ragad, hogy jól megmutassa, ki a legény a gáton - ismerős?

Fű alatt befutott a Liam Neeson újabb akciófilmje, a The Marksman (magyarul talán A mesterlövész), amelyben azt teszi, amihez a legjobban ért: Sylvester Stallone-t megszégyenítő grimaszokkal osztja az ellent, majd dolga végeztével olyan egysorosokkal dobálózik, amelybe még a régi korok hősei is belepirulnának. Nincs mese, a baltaarcú óriás újra lecsapott, ám ez nem mindenkinek fog tetszeni - legalább ő is belátta, hogy bizonyos kor felett már nem áll olyan jól az a puskatus. Nézzük, hogyan teljesített nálunk a The Marksman! (Spoilermentes kritikánk következik.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek