2 évnél régebbi cikk

Elkezdődött az új maroshegyi bölcsőde építése
·Hírekbölcsőde·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Elkezdődött az új maroshegyi bölcsőde építése
·Hírekbölcsőde·Utolsó frissítés: undefined

Az intézmény várhatóan jövő év végére készül el, a beruházás 900 millió forintba kerül, és mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági elvárásoknak.

Már a földmunkákat végzik a kivitelezők a Harmatosvölgyben, elkezdődött ugyanis Maroshegy új bölcsődéjének építése. Négy csoportszobákat alakítanak majd ki, és összesen 56 férőhelyes lesz majd az intézmény. A beruházás 900 millió forintba kerül, amelyhez vissza nem térítendő uniós pályázati forrást nyert el Székesfehérvár.

„Nagy öröm, hogy a Maroshegyen egy új bölcsőde építését kezdhettük el, ami várhatóan egy év alatt el is készül. Öröm továbbá, hogy egy fehérvári vállalkozás nyerte el közbeszerzésen a kivitelezési munkát. Biztos vagyok benne, hogy igazi jó és biztonságos helye lesz a kicsiknek az új bölcsődében” - mondta el Cser-Palkovics András polgármester.

Az új bölcsődében helyet kap egy hatvan fő ellátására alkalmas főzőkonyha is, ahol speciális igényű, laktóz-, tojás- és gluténérzékeny gyerekeknek is főznek majd. Az építkezésen túl a program tartalmazza az üzemeltetéshez és a gondozási feladatok ellátásához szükséges eszközök beszerzését is.

Brájer Éva, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a tervezés során kiemelten figyeltek az épület funkciójára, így tele lesz kreatív megoldásokkal, játékos elemekkel az intézmény.

Törő Gábor országgyűlési képviselő a kormány családtámogatási rendszeréről beszélt a fejlesztés kapcsán, kiemelte, a bölcsőde lehetőséget biztosít arra, hogy a CSED-en lévők visszaálljanak a munkába.

Maroshegyen, azon belül Harmatosvölgyben egyre többen élnek, jelenleg is folyamatosak az építkezések, így a városvezetők egyet értenek abban, nagy szükség van a bölcsődére. Sokan megkeresték a terület önkormányzati képviselőjét azért, mert szeretnének az intézményben dolgozni, de Brájer Éva azt mondja, ennek még nincs itt az ideje. A tervek szerint 2022 év végére készül el a bölcsőde, utána meg kell alapítani az intézményt, majd a közgyűlés pályázat útján kiválasztja annak vezetőjét, és az igazgató választja majd ki leendő munkatársait.

Így fest majd Maroshegy új bölcsődéje a látványterv szerint

Székesfehérvár

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek